Την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021, έπειτα από σχετική πρόσκληση, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΧ.) πραγματοποίησε επίσκεψη στο πολιτικό γραφείο της βουλευτή της ΝΔ κυρίας Χριστίνας Αλεξοπούλου, στην Πάτρα. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν, λόγω των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων κατά της διασποράς του COVID-19, ο Πρόεδρος Ελευθέριος Μπουρδανιώτης και ο Γενικός Γραμματέας Βασίλειος Στροσκίδης.

Ο Πρόεδρος, αφού ευχαρίστησε την κυρία Αλεξοπούλου για το ενδιαφέρον της, την ενημέρωσε σχετικά με τους σκοπούς, την οργάνωση αλλά και τον τρόπο λειτουργίας της Ένωσης. Ακολούθως, και σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα, αναπτύχθηκαν θέματα που απασχολούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τόσο σε επίπεδο τοπικό όσο και πανελλαδικά, τα οποία παρακολουθεί και αναδεικνύει σε δευτεροβάθμιο επίπεδο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.). Ενδεικτικά, τέτοια θέματα είναι η μη εξομοίωση με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα της αποζημίωσης των στελεχών για μετακινήσεις εκτός έδρας, η μη καταβολή της ειδικής αποζημίωσης νυκτερινής απασχόλησης, η μισθολογική καθήλωση Αξιωματικών προερχόμενων από το θεσμό των ΕΜΘ, η εξαγορά της μάχιμης πενταετίας, τα ηλικιακά όρια αποστρατείας των ΕΠΟΠ και άλλων θεσμών, καθώς και άλλα θέματα βαθμολογικής και ασφαλιστικής φύσης των στρατιωτικών ανεξαρτήτου προελεύσεως (ΑΣΕΙ, ΑΣΣΥ, ΕΜΘ, ΕΠΟΠ, ΟΒΑ). 

Η βουλευτής, αφού αρχικά εξέφρασε την αμέριστη στήριξή της στη θεσμική εκπροσώπηση των στρατιωτικών, επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθόλη τη διάρκεια της ανάπτυξης των προβλημάτων που ταλανίζουν τα στελέχη. Μάλιστα, αφού εξήρε την προσφορά του προσωπικού των ΕΔ στο κοινωνικό σύνολο και στην προστασία της εδαφικής μας ακεραιότητας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι αποτελεί υποχρέωσή της η ανάδειξη αλλά και η συμβολή της στην επίλυση των προαναφερθέντων ζητημάτων. 

Η συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, ολοκληρώθηκε με την κοινή διαπίστωση της διάθεσης για στενή συνεργασία και αμφίδρομη επικοινωνία και ενημέρωση, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών, επαγγελματικών και οικογενειακών, που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των ελληνικών ΕΔ.