Αρκετό κόσμο είχαν τα καταστήματα εστίασης της Πάτρας το βράδυ του Σαββάτου με τους φοιτητές να έχουν επιστρέψει στην πόλη και τους Πατρινούς να προχωρούν σε μαζικές εξορμήσεις για φαγητό, αλλά και ποτό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πεζόδρομος της Τριών Ναυάρχων το βράδυ του Σαββάτου γέμισε από κόσμο, καθώς με δυσκολία μπορούσε να περάσει κανείς από εκεί και με την ίδια δυσκολία μπορούσε να βρει τραπεζάκι για να κάτσει.

Ψησταριές, πιτσαρίες, μεζεδοπωλεία, εστιατόρια, όλα ήταν γεμάτα. Παρόμοιο σκηνικό γινόταν και στον πεζόδρομο της Ηφαίστου, στο αγαπημένο στέκι της νεολαίας.

Τα γεμάτα από κόσμο τραπεζάκια της εστίασης συνεχίστηκαν και το πρωί της Κυριακής μετά το Run Greece, με τις καφετέριες της Ρήγα Φεραίου να είναι γεμάτες, ενώ αρκετοί απόλαυσαν την αργία πηγαίνοντας στη συνέχεια για φαγητό στην Τριών Ναυάρχων ή έξω στα Βραχνέικα.

Γενικότερα το Σαββατοκύριακο για την εστίαση ήταν αρκετά καλό. Αυτό όμως δεν αλλάζει σε τίποτα το αρνητικό πρόσημο που βγαίνει μέσα από την εξίσωση των μέτρων προστασίας και την ψυχολογία του κόσμου.

Άλλωστε, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ίσως να ήταν και ένα από τα τελευταία Σαββατοκύριακα με τα τραπεζάκια έξω σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους. Σύντομα ο καιρός αλλάζει και αυτό σημαίνει κλειστοί χώροι, άρα μόνο εμβολιασμένοι, είσοδος με πιστοποιητικό και μπλόκο στους ανεμβολίαστους. Μένει να δούμε αν αυτά τα μέτρα μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη.