Ο Κάραν Πράσσερ ήταν σίγουρο ότι θα έκανε το επόμενο βήμα.

Το παιδί από την Ινδία που ήρθε στην Ελλάδα όταν ήταν 7 ετών και έχει αγαπήσει τον ελληνικό πολιτισμό και την κουλτούρα αυτής της χώρας μέσα από τα βιβλία και εγχειρίδια που έχει μελετήσει, από την αρχαία φιλοσοφία έως και την αρχαία ελληνική δραματουργία, φαίνεται ότι έχει εισχωρήσει και έχει καταλάβει εις βάθος την ουσία της ελληνικής σκέψης.

Αυτό είναι το συμπέρασμα που μπορεί να εξάγει κανείς μέσα από την νέα του ταινία, την «Μυρσίνη». Όμως η σιγουριά για όσους παρακολουθούν την πορεία του παιδιού αυτού, για το νέο του βήμα στην κινηματογραφική παραγωγή, δεν προκύπτει ούτε από τη γνώση του στην ελληνική σκέψη και στο εύρος της, ούτε από την αγάπη του στον ελληνικό πολιτισμό.

Προκύπτει μέσα από την πίστη, τη συνέπεια και την αγάπη σε αυτό που κάνει, δηλαδή στην παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών. Ταινιών που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν κάτι να μας πουν και να μας προβληματίσουν. Και η... Μυρσίνη περνάει μηνύματα.

«Είναι μία ταινία μικρού μήκους που θα έλεγε ότι είναι εμπνευσμένη μέσα από τις αρχαίες τραγωδίες» τονίζει ο ίδιος μιλώντας στα patrasevents.gr για την νέα του δουλειά. «Πιστεύω ότι δίνει μηνύματα τα οποία έχουν να κάνουν τόσο με τους πρωταγωνιστές της ταινίας, όσο και για τους θεατές.

Είναι μία ταινία που δημιουργήθηκε στην Πάτρα από Πατρινούς δημιουργούς που αγαπάνε τον κινηματογράφο και την πόλη της. Το θέμα της ταινίας έχει να κάνει με τρεις φοιτητές που ζουν στην Πάτρα.

Οι τρεις φίλοι πηγαίνουν ένα βράδυ έξοδο στην πόλη για να βγουν. Μαζί τους είναι η φίλη τους η Μυρσίνη η οποία είναι από τη Θεσσαλονίκη. Σε μία φάση συνειδητοποιούν ότι την έχουν χάσει, ενώ η ίδια δεν ξέρει τίποτα.

Από εκεί αρχίζουν όλα. Πιστεύω ότι όσοι αγαπούν τον κινηματογράφο και αυτές τις παραγωγές θα τους αρέσει η Μυρσίνη και θα την αγαπήσουν, όπως την έχουμε αγαπήσει εμείς που την δημιουργήσαμε».


Αξίζει να αναφέρουμε τους συντελεστές της ταινίας. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Κάραν Πράσσερ. Παίζουν ο ίδιος, η Ανδρομάχη Μακρή, ο Θεόφιλος Μαγδαλινός, η Κωνσταντίνα Σομαλακίδη, η Καλλιόπη Χατζημιχαήλ και ο Νικόλας Τομαράς.

Η παραγωγή είναι της KpEditionFilms, ενώ η γλωσσική επιμέλεια διαλόγων της Πέπη Κρητικού. Η ταινία έχει αρκετή μουσική από τους Porfirios, Andy Rick, Mr Egglemon & The Headfish. 

Η ηχογράφηση έγινε στο Yoga studio (Porfirios), βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Μάκης Παπαχρονόπουλος, τα φώτα του Γιάννη Καστανά, οι λήψεις του δρόμου του Δημήτρη Χρόνη και τα μπουμ του Ηλία Ταπεινού.