Όπως έχει γράψει το patrasevents.gr οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί έχουν ξεκινήσει και το σχετικό πρόγραμμα συνεχίζεται με άψογο συντονισμό στην Πάτρα, ανάμεσα στον ιατρικό σύλλογο και το «Βοήθεια στο Σπίτι» του κοινωνικού οργανισμού.

Άνθρωποι που για τον έναν ή τον άλλο λόγο δεν μπορούν να μετακινηθούν από τα σπίτια τους, θέλουν να προστατευθούν από τον ιό και κλείνουν το ραντεβού τους για να εμβολιαστούν.

Η διαδικασία δεν είναι από μόνη της και τόσο εύκολη. Θα πρέπει να γίνει ο σωστός συντονισμός για να μην χαθεί κανένα εμβόλιο. Πάντως, τις προάλλες συγκίνηση σε πολλούς μαχητές που αγωνίζονται για τη δημόσια υγεία προκάλεσε η είδηση ότι μια 103χρονη γιαγιά από την Πάτρα ζητούσε να εμβολιαστεί.

Παρά την προχωρημένη ηλικία της ήθελε να θωρακιστεί από τον ιό και να περάσει το μήνυμα. Δεν μπορούσε όμως να μεταβεί σε εμβολιαστικό κέντρο λόγω της κατάστασης της. Έτσι τα στελέχη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ανέλαβαν δράση. Ο εμβολιασμός της αιωνόβιας γιαγιάς έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας και του ΚΟΔΗΠ (τμήμα τρίτης ηλικίας).

Συγκεκριμένα με γιατρούς που διέθεσε ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας, μετά από ανάλογη σύμβασή τους με την 6η ΥΠΕ, τα στελέχη του προγράμματος για αρκετές ημέρες επισκέφθηκαν σπίτια ωφελούμενων σε διαφορετικές  περιοχές του δήμου, από την Αγυιά, Ρίο, Ψαθόπυργο, Κέντρο Πάτρας, Ψάχου, Σαραβάλι, Βραχνείκα και εμβολίασαν δεκάδες άτομα που επιθυμούσαν, αλλά λόγω προβλημάτων υγείας αδυνατούσαν να φθάσουν μέχρι τα εμβολιαστικά κέντρα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το ενδιαφέρον από τους ασφαλισμένους για το εμβόλιο είναι μεγάλο, ενώ έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των ιατρών – μελών του ιατρικού συλλόγου που έχουν δηλώσει συμμετοχή και διευθετούν με την επιστημονική τους γνώση την εμβολιαστική διαδικασία. Το πρόγραμμα σύντομα θα επεκταθεί σε άλλες περιοχές του νομού εκτός της Πάτρας.