Ανησυχία υπάρχει στην επιστημονική κοινότητα εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων στις παιδικές ηλικίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα αποτελέσματα που φτάνουν μέσα από το άνοιγμα των σχολείων και τα self test που κάνουν οι μαθητές στην πρωτοβάθμια, αλλά και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δείχνουν ότι η διασπορά δεν έχει εξαπλωθεί σε μεγάλο βαθμό, όμως κρούσματα υπάρχουν.

Η ανησυχία αυτή προέρχεται από το γεγονός ότι τα λιγοστά αυτά κρούσματα μπορούν να γεννήσουν περισσότερα στις τάξεις με τους πάνω από 20 μαθητές και τις μικρές αίθουσες των ελάχιστων τετραγωνικών, όπου το στέλεχος της μετάλλαξης δέλτα, μεταδίδεται πολύ εύκολα.

Ο φόβος των συμπτωμάτων

Εκτός αυτού υπάρχει και ο… φόβος των συμπτωμάτων.

Παιδιά που επιστρέφουν από το σχολείο έχοντας ένα συνάχι ή πυρετό, φέρνουν πανικό στους γονείς τους που παίρνουν τηλέφωνο αμέσως τους παιδιάτρους τους για να τους ρωτήσουν τι θα κάνουν.

Ειδικότερα στους παιδικούς σταθμούς, στα νηπιαγωγεία, αλλά και στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, όπου κυκλοφορούν αρκετές ιώσεις, πολλά μικρά παιδιά έχουν μείνει στο κρεβάτι, έχοντας κάνει το pcr, προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι γονείς τους.

Καταλαβαίνετε τι γίνεται μέχρι να βγει το αρνητικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με πληροφορίες τα τηλέφωνα των παιδιάτρων έχουν πάρει "φωτιά "σε αυτές τις πρώτες ημέρες της σχολικής χρονιάς από πανικόβλητους γονείς.

Νοσηλείες από ιώσεις

Μαζί με τον κορωνοϊό που σύμφωνα με τους ειδικούς χτυπάει με μεγαλύτερη συχνότητα τις παιδικές ηλικίες πλέον, κυκλοφορούν και αρκετές ιώσεις, αφού εκτός των άλλων, τα εμβόλια κατά της γρίπης θα ξεκινήσουν φέτος από τα μέσα Οκτώβρη περίπου.

Όμως σε ορισμένες περιπτώσεις οι ιώσεις είναι επίμονες, ο πυρετός δεν πέφτει και τα παιδιά πηγαίνουν μαζί με τους γονείς τους στο νοσοκομείο, μένοντας εφόσον χρειαστεί και μέσα.

Το Καραμανδάνειο έχει αρκετά παιδιά που νοσηλεύονται με υψηλό πυρετό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στον ειδικό διαμορφωμένο χώρο για covid υπάρχουν και παιδιά ασθενείς που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό.

Ανησυχία για το μετά

Ο μεγάλος φόβος των γιατρών, αλλά και των μελών των σχολικών κοινοτήτων έχει να κάνει με το διάστημα εκείνο όπου θα πέσουν οι θερμοκρασίες, κάτι που ευνοεί τον κορωνοϊό και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα κρούσματα θα αυξηθούν.

Ζητούμενο για τους γονείς βλέπετε, δεν είναι μόνο να μην κλείσει η τάξη ή το σχολείο, αλλά να παραμείνει το παιδάκι τους υγιές. Για αυτό και δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι βαδίζοντας προς το χειμώνα, αρκετές τάξεις θα ερημώσουν για μέρες και ας συνεχίζεται η δια ζώσης εκπαίδευση κανονικά.

Βλέπετε, ποιος γονιός θα στείλει το παιδί για μάθημα όταν μάθει ότι ο συμμαθητής του έχει κολλήσει; Πάντως, από την πλευρά τους οι παιδίατροι συνιστούν στους γονείς που έχουν παιδιά άνω των 12 ετών να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο από τη στιγμή που αυτό είναι απόλυτα ασφαλές, ενώ από άλλη στα σχολεία δεν υπάρχουν αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας είναι ίδια με τα περσινά.