Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης, 36 εργαζόμενοι της ΕΒΟ φέρονται να ειδοποιήθηκαν από την διοίκηση της πως δεν πρόκειται να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, που λήγουν το τέλος του χρόνου.

Εάν η σχετική πληροφόρηση είναι αληθής, έχουμε να κάνουμε με 36 απολύσεις, που έρχονται σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία και σε έναν νομό που έχει πληγεί, όπως άλλωστε ξέρετε πολύ καλά, καίρια, από την ανεργία.

Επιπλέον, αντιλαμβάνεστε προφανώς ότι πρόκειται για μια εξέλιξη που πλήττει την κυβερνητική εικόνα και δίνει λαβές στην αντιπολίτευση, μέρος της οποίας έσπευσε να την αξιοποιήσει.

Ήδη, επικρίνεται η κυβέρνηση μας ότι απεργάζεται σχέδια για το κλείσιμο του εργοστασίου της ΕΒΟ, μια κατηγορία που έρχεται σε αντιδιαστολή με την επικείμενη χρηματοδότηση εξοπλιστικών προγραμμάτων από την εγχώρια αμυντική βιομηχανία, ύψους 722 εκατομμυρίων ευρώ.

Αξιότιμοι κύριοι βουλευτές

Θέλω να πιστεύω πως κατανοείτε ότι είναι ηθική υποχρέωση σας να προχωρήσετε σε συντονισμένες ενέργειες, τόσο στο επίπεδο του κοινοβουλευτικού ελέγχου όσο και σε κυβερνητικό επίπεδο, ώστε οι απολύσεις αυτές, εάν ισχύουν, να ανακληθούν, το συντομότερο δυνατό,

Είναι μια αδήριτη αναγκαιότητα, που επιβάλλεται τόσο από ανθρωπιστικούς, όσο και από πολιτικούς λόγους.