Δύο νέες, Πειραματικές Ειδικότητες θα λειτουργήσουν φέτος τον Οκτώβριο(ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2020), στο Δημόσιο Πειραματικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΠΙΕΚ) Πάτρας.

Η πρώτη Πειραματική ειδικότητα ανήκει στον τομέα Χημικών Εφαρμογών και έχει τίτλο: «ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ». Ο Οδηγός Κατάρτισης σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί φέτος σηματοδοτώντας την έναρξη της εφαρμογής του πρωτοκόλλου συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων –η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Δρ. Γεώργιο Βούτσινο– και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου –το οποίο εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Καθηγητή κ. Οδυσσέα-Ιωάννη Ζώρα.Η νέα αυτή Πειραματική ειδικότητα  αποσκοπεί στην κατάρτιση σπουδαστών που θα εργαστούν σε ένα ευρύ  πεδίο εφαρμογών της σύγχρονης βιομηχανίας, των εταιρειών, των επιχειρήσεων, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, το οποίο απαιτεί άριστη γνώση των αντικειμένων της χημικής και μικροβιολογικής ανάλυσης.  Τα εργαστήρια θα υλοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Η δεύτερη Πειραματική ειδικότητα ανήκει στον τομέα προσανατολισμού Τεχνολογιών και Διοίκησης και έχει τίτλο: «ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ». Ο Οδηγός Κατάρτισης δημιουργήθηκε από μέλη και συνεργάτες του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.Κύριος στόχοςείναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν γνώσεις σε τεχνικές και εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο digitalmarketing, στην δημιουργία και διαχείριση emailmarketingcampaigns αλλά και socialmediamarketingcampaigns. Αναλυτικότερα, η κατάρτιση των σπουδαστών αφορά στην Αναλυτική Δεδομένων  (με εργαλείο GoogleAnalytics), σε τεχνικές και εργαλεία Ψηφιακής Διαφήμισης  (π.χ. GoogleAds), σε βασικές έννοιες της Ψηφιακής Οικονομίας και του Ηλεκτρονικού Εμπορίου, στη δημιουργία Επιχειρηματικού Πλάνου (με εργαλείο BusinessModelcanvas), καθώς και στην Κατάρτιση και αξιολόγηση Πλάνου Μάρκετινγκ.

Και οι δύο πειραματικές ειδικότητες στοχεύουν να καλύψουν ένα κενό που υπάρχει στην αγορά εργασίας σε εξειδικευμένους εργαζόμενους, σε τομείς υψηλής ζήτησης, δυναμικά εξελισσόμενους, προσφέροντας θεωρητική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου και εργαστηριακή κατάρτιση σε πανεπιστημιακά εργαστήρια.

Επίσης, στο ΔΠΙΕΚ Πάτρας θα λειτουργήσουν και οι εξής ειδικότητες:

  1. ΒΟΗΘΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
  2. ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ
  3. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  4. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
  5. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
  6. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ (LOGISTICS)
  7. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΟΛΥΜΕΣΑ/WEBDESIGNER-DEVELOPER/VIDEOGAMES)
  8. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ
  9. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Η/Υ
  10. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ (ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΡΟΦΩΝ - ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΓΝΩΣΙΑ)
  11. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ, ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΦΕΡΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν έως και την 1η Οκτωβρίου 2021.

Ώρες επικοινωνίας με το ΔΠΙΕΚ Πάτρας: 13:00 – 20:00.

Για να ενημερωθείτε, δείτε τον ιστότοπο: http://iek-patras.ach.sch.grή
επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 2610311800 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: [email protected]