Για τις γυναικοκτονίες, που έχουν λάβει τρομακτικές διαστάσεις το τελευταίο διάστημα, όπως εκείνη της κόρης του μίλησε στο Debater ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη, που σκότωσαν στη Ρόδο πριν από τρία χρόνια.

«Από την πρώτη στιγμή που συνέβη αυτό το περιστατικό στην Ελένη μας πριν τρία χρόνια, είχαμε πει ότι μακάρι το ελληνικό κράτος να προχωρήσει σε μέτρα για να κάνουν τον τόπο μας ασφαλέστερο για τα παιδιά μας και να μην υπάρξει άλλη Ελένη. Δυστυχώς όμως τέτοια περιστατικά ολοένα και αυξάνονται.

Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια μιας στην οικογένεια της Ντόρας στη Ρόδο που θα τραβήξουν τον δικό τους Γολγοθά.

Είναι άλλη μια γυναικοκτονία. Χθες ήταν η Ελένη μας, μετά η Γαρυφαλλιά (της Φολεγάνδρου),μετά η Ντόρα και τόσες ακόμη. Ας έφευγε μόνος του. Γιατί να πάρει τη ζωή του κοριτσιού μαζί; , είπε για τη δολοφονία της 32χρονης εκπαιδευτικού.

«Το πιο δυσάρεστο είναι ότι όλοι αυτοί που νομοθετούν όλα αυτά τα χρόνια, μόνο παρακολουθούν και απλώς εκφράζουν τη συμπαράστασή και τη λύπη τους. Ας σταματήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα και ας πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και ενωμένοι ας προχωρήσουν σε ένα σύστημα ενιαίο σύστημα ασφαλές για τα παιδιά μας.

Οι βίαιες συμπεριφορές μακάρι να εξαλειφθούν αλλά όλοι μας πρέπει να κάνουμε κάτι για να τελειώσουν αυτές οι συμπεριφορές. Aυτά που πρέπει να γίνουν είναι η ελληνική δικαιοσύνη και όσοι νομοθετούν να πουν ότι τα ισόβια θα είναι ισόβια για αυτά τα τέρατα, χωρίς ελαφρυντικά του τύπου ψυχιατρικά προβλήματα , ούτε να βγαίνουν με άδειες.

Να μένουν μέσα 25 χρόνια, όχι λιγότερο. Για αυτά τα τέρατα το σύστημα θα πρέπει να είναι τιμωρητικό, όχι σωφρονιστικό Το δεύτερο που πρέπει να γίνει είναι σε κάθε Περιφέρεια, σε κάθε νομό όπου γίνονται τέτοια πράγματα, να βοηθιούνται οι γονείς των κοριτσιών που πέθαναν. Να σέβονται την έννοια της γυναίκας που είναι μάνα, σύζυγος, η ίδια η ζωή», κατέληξε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.

Πηγή: Debater