Ανοίγει ο κύκλος των εργασιών του διήμερου 24–26/09/2021 Συνεδρίου «Νεότερες Εξελίξεις στην Εσωτερική Παθολογία», στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών

Ανοίγει σήμερα, 24 Σεπτεμβρίου ο κύκλος των εργασιών του υβριδικού διήμερου Συνεδρίου, 24–26/09/2021, με το ιδιαίτερα ενδιαφέρον θέμα: «Νεότερες Εξελίξεις στην Εσωτερική Παθολογία». Το εν λόγω Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, είναι το 1ο Συνέδριο που διοργανώνει η Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, με την αρωγή ως συνδιοργανωτή της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου. Το συγκεκριμένο συνέδριο που διοργανώνεται για 1η φορά από την Παθολογική Κλινική του ΠΓΝΠ με Πρόεδρο του Συνεδρίου τον Διευθυντή της Κλινικής, Καθηγητή Παθολογίας/Λοιμωξιολογίας και Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Μάρκο Μαραγκό, επιχειρεί ένα διευρυμένο και ισχυρό focus στις τελευταίες εξελίξεις της εσωτερικής Παθολογίας και περιλαμβάνει ένα ευρύ πεδίο ειδικοτήτων της παθολογίας, με ομιλητές διακεκριμένους Ακαδημαϊκούς και ερευνητές διεθνούς κύρους. Την εναρκτήρια ομιλία του Συνεδρίου θα πραγματοποιήσει ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας με θέμα: «SARS-CoV-2, Επιδημιολογικά δεδομένα και προοπτικές». Πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Από τις 23-30 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές Αλλοδαπών – Αλλογενών
Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Τμήματα και τις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την ειδική κατηγορία Αλλοδαπών – Αλλογενών αποφοίτων λυκείων εκτός Ε.Ε. και αποφοίτων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών – μελών της Ε.Ε. άρχισαν από την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021. Για την αναλυτική εγκύκλιο, πατήστε εδώ.

Έως τις 22 Οκτωβρίου 2021 η υποβολή αιτήσεων για τις Υποτροφίες Υποψήφιων Διδακτόρων του Ιδρύματος «ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΝΖΕΛΟΠΟΥΛΟΣ» και του προγράμματος «Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ για το ακαδ. έτος 2021-2022
Το Ίδρυμα «ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΣ» & το Πρόγραμμα «Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ» προκηρύσσουν υποτροφίες για τους υποψήφιους διδάκτορες που πρόκειται να εκπονήσουν διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Οι υποτροφίες στοχεύουν στην υποστήριξη καινοτόμων επιστημονικών ιδεών, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε προϊόντα ή μεθόδους, που θα συνεισφέρουν στην οικονομία και την ευημερία της χώρα μας. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η παραμονή των επιστημόνων στον τόπο τους και η εμπλοκή τους στην παραγωγική διαδικασία.
Για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 θα χορηγηθούν έως δεκαεννέα (19) υποτροφίες (10.000€/έτος για 3 έτη) για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Πανεπιστήμιο Πατρών ως εξής:

  • Δεκαεπτά (17) υποτροφίες θα χρηματοδοτηθούν από το Ίδρυμα «ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΣ»
  • Δύο (2) υποτροφίες θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Πατρών και θα φέρουν το όνομα: «Υποτροφίες «ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΣ» & «Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ» για Διδακτορικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πατρών».

Οι υποτροφίες αφορούν όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι υποψήφιοι για να λάβουν υποτροφία δεν θα πρέπει να έχουν καμία άλλη οικονομική υποστήριξη κατά την διάρκεια των σπουδών τους.