Γέμισε χαμόγελα η ΜΕΘ Παίδων, όταν χθες το απόγευμα ο μικρός Φώτης άνοιξε τα μάτια του μετά από 4 ημέρες.

Γιατροί και νοσηλευτές δεν έκρυβαν την χαρά τους και μαζί με τους γονείς του 7χρονου έζησαν συγκινητικές στιγμές, όταν αντιλήφθηκαν όλοι ότι το παιδί έχει επαφή με το περιβάλλον και είχε ανακτήσει τις αισθήσεις του.

Το απόγευμα το παιδάκι άνοιξε τα μάτια του και άρχισε να κινεί τα χέρι και τα πόδια του. Αναπνέει μόνος του και όλες οι λειτουργίες φαίνεται να λειτουργούν κανονικά. Το παιδάκι δεν μίλησε λόγω της βαθιάς καταστολής στην οποία ήταν επί 4 μέρες.

Μόλις το παιδάκι ξύπνησε ο Διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας Ανδρέας Ηλιάδης κάλεσε τους γονείς του παιδιού να τον δουν, ενώ του έδειξε και τις ζωγραφιές που είχαν ετοιμάσει οι συμμαθητές του.

Η μαραθωνια διαδικασία αποσωλήνωσης του παιδιού μετά από ένα τετραήμερο βαθειάς καταστολής, ξεκίνησε στις 7 το πρωί της Πέμπτης και ολοκληρώθηκε στις 6.15 το απόγευμα όταν το παιδί ξύπνησε.

«Όλα πήγαν καλά. Ακολουθήσαμε τις αντιδράσεις του Φώτη και η αποσωλήνωση διήρκεσε ώρες. Το εξαιρετικά θετικό είναι ότι ο Φώτης άνοιξε τα ματάκια του και αντιδρά στα ερεθίσματα. Θεωρώ ότι σταδιακά αφού επανέλθει πλήρως από την διασωλήνωση δεν θα υπάρχει πρόβλημα», είπε μεταξύ άλλων ο Διεθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης.

Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι πλέον πως ο μικρός Φώτης θα επανέλθει πλήρως στην φυσιολογική του ζωή και το ατύχημά του θα αποτελεί μια δυσάρεστη ανάμνηση.