H ελεγχόμενη επαναλειτουργία σχολείων με το εκτεταμένο τεστ που γίνεται περιορίζει αισθητά την κυκλοφορία του κορωνοϊού έως τώρα συγκριτικά με την προηγούμενη περίοδο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, τον Ιούλιο 2021 ο εβδομαδιαίος αριθμός κρουσμάτων στην ηλικιακή ομάδα 4-18 ετών ήταν 4.324 κατά μέσο όρο. Τον Αύγουστο 2021, ο εβδομαδιαίος αριθμός κρουσμάτων στην ίδια ηλικιακή κατηγορία ήταν 4.738 κατά μέσο όρο. Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολικών μονάδων ήταν αρκετά χαμηλότερος: μεταξύ 13/9 και 19/9 καταγράφηκαν 3.559 κρούσματα στην ηλικιακή ομάδα 4-18 ετών.

Με άλλα λόγια, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, μήνες κατά τους οποίους τα σχολεία ήταν κλειστά λόγω διακοπών, και σε μια περίοδο όπου, σε αντίθεση με την εβδομάδα που μας πέρασε, δεν γίνονταν μαζικοί διαγνωστικοί έλεγχοι στο σύνολο του μαθητικού πληθυσμού, είχαμε περίπου χίλια περισσότερα κρούσματα παιδιών από ό,τι την εβδομάδα που μας πέρασε.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων παιδιών σημειώθηκε την εβδομάδα του 15Αύγουστου, όπου καταγράφηκαν 5371 κρούσματα συνολικά. Με άλλα λόγια, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, μήνες κατά τους οποίους τα σχολεία ήταν κλειστά λόγω διακοπών, και σε μια περίοδο όπου, σε αντίθεση με την εβδομάδα που μας πέρασε, δεν γίνονταν μαζικοί διαγνωστικοί έλεγχοι στο σύνολο του μαθητικού πληθυσμού.