Δια ζώσης μετά από αρκετούς μήνες θα είναι η επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας.

Σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν στην μαραθώνια τηλεδιάσκεψη που έγινε το βράδυ της Τετάρτης, δικαίωμα συμμετοχής στις δια ζώσης συνεδριάσεις θα έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Οι μη εμβολιασμένοι θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις τηλεδιασκέψεις και όσοι άλλοι επιθυμούν, σύμφωνα με την αντίστοιχη διάταξη που προβλέπει το υπουργείο Εσωτερικών. Η δια ζώσης συνεδρίαση θα γίνεται πιθανότατα από εδώ και στο εξής στην μικρή αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών, στην Πανεπιστημιούπολη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι δημοτικοί σύμβουλοι θα φορούν μάσκες και θα τηρούν τις αποστάσεις, ενώ όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, επιπρόσθετα πριν από τις συνεδριάσεις οι σύμβουλοι θα υποβάλλονται σε ράπιντ τεστ.  

Στην ίδια συνεδρίαση με τις ψήφους των παρατάξεων Πελετίδη, Ρώρου, Πατούχα και Χρυσανθακόπουλου, αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή προς τον αναπληρωτή  Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα με την οποία θα ζητείται να συμμετέχουν στις δια ζώσης συνεδριάσεις και ανεμβολίαστοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι έχουν αρνητικό μοριακό ή ράπιντ τεστ. Υπέρ της εφαρμογής της Κ.Υ.Α., χωρίς εξαιρέσεις, τάχθηκαν οι παρατάξεις Αλεξόπουλου, Παπαδημάτου, Ψωμά, Ντρίνια, Τζανάκου.