Αποφασισμένοι να εναντιωθούν στο μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού εμφανίζονται οι αστυνομικοί υπάλληλοι της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν για την καταγραφή των εμβολιασμένων  ένα σημαντικό ποσοστό των αστυνομικών δεν έχει προχωρήσει στον εμβολιασμό του, αποτελώντας όμως τη μειοψηφία.

Πιο συγκεκριμένα το 70% των αστυνομικών υπαλλήλων που υπηρετούν στα αστυνομικά τμήματα της ΕΛ.ΑΣ. έχει κάνει το εμβόλιο του, όμως το 30% δεν το έχει κάνει. Ο αριθμός δεν είναι μικρός.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. αντιστοιχεί κοντά στους 300 υπαλλήλους από τους 1.000 που έχει στο σύνολο της ως προσωπικό η αστυνομική διεύθυνση Αχαΐας.

Σύμφωνα με τους κυβερνώντες η επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικότητας είναι πάντα ανοικτή και ένας από τους επαγγελματικούς χώρους που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της λίστας αυτής είναι η αστυνομία.

Ωστόσο, οι 300 αυτοί αστυνομικοί έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν μπροστά στο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού που ενδέχεται να αποφασίσει η κυβέρνηση.

Το όλο ζήτημα αποτελεί το κύριο θέμα στις συζητήσεις των αστυνομικών από τη στιγμή που οι προθέσεις της κυβέρνησης δείχνουν να είναι ξεκάθαρες.

Θα καταφύγουν στη νομική οδό

Οι μη εμβολιασμένοι αστυνομικοί υπογραμμίζουν ότι αν προχωρήσει αυτή η επέκταση στην αστυνομία είναι αποφασισμένοι να καταφύγουν στη δικαιοσύνη και σε νομικά μέσα αφού όπως λένε είναι δικαίωμα τους να διαχειρίζονται το σώμα τους και να αποφασίζουν οι ίδιοι για τους εαυτούς τους.

Από την άλλη ο αριθμός των κρουσμάτων στο αστυνομικό σώμα τον περασμένο Αύγουστο ήταν αρκετά αυξημένος και αυτό δεν είχε να κάνει με την μη τήρηση των μέτρων, αλλά με την ίδια τη φύση του επαγγέλματος, με τους αστυνομικούς να έρχονται σε επαφές καθημερινά με άτομα και χώρους που μπορεί να αποτελούν εστία διασποράς.

Οι συνδικαλιστές των αστυνομικών υπαλλήλων έχουν ζητήσει από την πλευρά τους δωρεάν self test, καθώς παρόλο που η ένωση τους είναι υπέρ του εμβολιασμού, οφείλει να σεβαστεί τις αποφάσεις των μελών της εκείνων που δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο και είναι δικαίωμα τους.