Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας σε ανακοίνωσή του αναφέρει: "Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους της «e-food» σε όλη την Ελλάδα, αλλά και τους εκατοντάδες στην Πάτρα, που χτες συμμετείχαν καθολικά στη στάση εργασίας, στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν θα περάσουν οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας που τους μετατρέπει από συμβασιούχοι σε συνεργάτες («freelancers»)

Οι συνάδελφοί μας διανομείς έδωσαν μια μεγάλη απάντηση, οργανωμένοι στα σωματεία τους, απατώντας ταυτόχρονα στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία της εργοδοσίας. 

Ο μαζικός και μαχητικός τους αγώνας μας δίνει κουράγιο! Στέλνει μήνυμα απειθαρχίας και σύγκρουσης σε όσους νομίζουν ότι τελείωσαν με τα εργατικά δικαιώματα.  Στέλνει το μήνυμα ότι το αίτημα στη δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτο! Ότι ο νόμος έκτρωμα Χατζηδάκη, που συνοψίζει όλη αυτήν την αθλιότητα στις εργασιακές σχέσεις, αφού με το άρθρο 69 κάνει ακόμα πιο εύκολες τις μετατροπές συμβάσεων, θα μείνει στα χαρτιά.  

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις, τις κινητοποιήσεις και τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην e-food, τις αγωνιστικές αποφάσεις των συνδικάτων σε όλη τη χώρα που βάζουν στο επίκεντρο την διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των συγκεκριμένων εργαζομένων. 

Στηρίζουμε την αυριανή 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει οι διανομείς στην e-food μαζί με τα συνδικάτα τους. Η Διοίκηση του ΕΚΠ προκηρύσσει επίσης 24ωρη απεργία για τους εργαζόμενους στην e-food

Καλούμε όλα τα σωματεία της πόλης μας, όλους τους εργαζόμενους να εκφράσουν και να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στους αγώνες των εργαζομένων στην e-food και να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία που οι ίδιοι αποφάσισαν για την Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη.

Ο νόμος έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά!

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της e-food!"