Μια σημαντική απόφαση πήρε η πρωταθλήτρια της Ολυμπιάδας Δέσποινα Μουρτά, όχι μόνο για τον στίβο και την αθλητική της καριέρα, αλλά και για τη ζωή της.

Αποφάσισε να φύγει από την Πάτρα και να αλλάξει παραστάσεις. Ήδη σύμφωνα με τα όσα μας λέει έχει εγκατασταθεί στην Αθήνα.

Στο post που έκανε στα social media αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει την γυναικά – σταθμός στην καριέρα της, την προπονήτρια της Ολυμπιάδας, Ντίνα Μπορνιβέλι, η οποία την ανακάλυψε, αλλά και την ανέδειξε.

Η ανάρτηση της Δέσποινας Μουρτά έχει δεκάδες likes αφού αποτυπώνει το σεβασμό και την αγάπη μιας νεαρής κοπέλας στην δασκάλα και προπονήτρια της και έρχεται για να επιβεβαιώσει όσους λένε ότι το δέσιμο στον στίβο μεταξύ ενός αθλητή και προπονητή, είναι μια σχέση ζωής που μένει χαραγμένη για πάντα και στις δύο πλευρές.

Η Δέσποινα Μουρτά μιλώντας στο patrasevents.gr  μας λέει: «Φέτος πήρα την απόφαση να φύγω από την Πάτρα. Συνεπώς έπρεπε να αλλάξω προπονητή. Έχω εγκατασταθεί ήδη στην Αθήνα και έχω ξεκινήσει προπόνηση με τον ομοσπονδιακό προπονητή Περικλή Χατζηαναστασιάδη.

Στο post που έκανα ένιωσα την ανάγκη να την ευχαριστήσω για όλα αυτά που μου πρόσφερε.  Την ευχαριστώ γιατί πάνω απ' όλα με αντιμετώπισε σαν παιδί της  και μαζί ζήσαμε πολλές στιγμές μέσα σε αυτά τα 13 χρόνια. Είναι μια γυναίκα που παλεύει καθημερινά και τη θαυμάζω για αυτό.  Εννοείται φυσικά πως οι σχέσεις μας είναι και θα είναι όπως ήταν παλιά».

Μάλιστα η νεαρή πρωταθλήτρια ξεκαθαρίσει ότι μπορεί να έφυγε από την Πάτρα, αλλά δεν αλλάζει σωματείο.  «Παρόλο που έφυγα από την Πάτρα, θα παραμείνω στην Ολυμπιάδα. Είναι ο σύλλογος που με στήριξε από την αρχή και γι' αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον κύριο Πέτρο Μαντά που πλέον είναι μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ».


Διαβάστε το post της Δέσποινας Μουρτά για την προπονήτρια της. «Μετά από 2 χρόνια αποχής από την αγωνιστική δράση, λόγω τραυματισμών, ήρθε η ώρα για μία αλλαγή. Κάτι που θα με βοηθήσει, κυρίως ψυχολογικά, να επανέλθω και να σταθώ ξανά στα πόδια μου.

Μπορεί η συνεργασία μας να έληξε μετά από 13 χρόνια, όμως αυτό που μένει στο τέλος είναι η αγάπη και η απεριόριστη εκτίμηση για αυτή τη γυναίκα! Coach μου, ότι και να πω θα είναι λίγο!

Σας ευχαριστώ που μου δείξατε εμπιστοσύνη και μου διδάξατε την πειθαρχία αλλά και τον σεβασμό προς όλες τις «αντιπάλους» μου. Ευχαριστώ για ΟΛΑ!! Εύχομαι ολόψυχα καλή συνέχεια και στις δύο μας».