Ακόμα ένα θέμα έχει να αντιμετωπίσει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ της Αχαΐας, μετά την εφαρμογή του μέτρου για την πραγματοποίηση υποχρεωτικού rapid test στους ανεμβολίαστους επιβάτες που μετακινούνται εκτός νομού.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το γεγονός αυτό θα μειώσει ακόμα περισσότερο την κίνηση των λεωφορείων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, κάνοντας τον ανεμβολίαστο επιβάτη να σκεφτεί σοβαρά να ταξιδέψει στην Αθήνα ή σε κάποιο άλλο μέρος της επικράτειας, ξέροντας ότι μαζί με το κόστος του εισιτηρίου θα πρέπει να προσθέσει σε αυτό τα χρήματα για το rapid test.

Πρόκειται για την απόφαση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων καθώς αρχικά το μπλόκο στους εμβολιασμένους ήταν να εφαρμοστεί και στα αστικά ΚΤΕΛ της Πάτρας, με τα οποία μετακινούνται δεκάδες εργαζόμενοι και μαθητές.

Οι αντιδράσεις είχαν σαν αποτέλεσμα να γίνουν διευκρινίσεις στις οποίες υπογράμμισαν οι αρμόδιοι ότι το υποχρεωτικό rapid τεστ ισχύει μόνο για τις υπεραστικές μετακινήσεις.

Με λίγα λόγια για τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, μιας εταιρείας που στηρίζεται στα δρομολόγια εκτός νομού και στις υπεραστικές μετακινήσεις. 

Αρκετοί άνθρωποι του χώρου αναρωτιούνται ποιο το νόημα ενός τέτοιου μέτρου από την στιγμή που στα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ τηρούνται στο έπακρο τα μέτρα προστασίας και ο κόσμος φοράει τη μάσκα του;

Πρόκειται για ένα τιμωρητικό μέτρο της πολιτείας προς τους ανεμβολίαστους, μόνο που μαζί τους τιμωρείται, χωρίς να φταίει σε κάτι το Υπεραστικό. 

Μεγάλη η ζημιά στην πανδημία

Ήδη η εταιρεία έχει υποστεί μεγάλη ζημιά από την εποχή της πανδημίας και μετά, φτάνοντας στο πρώτο κύμα της να χάσει το 95% της επιβατικής κίνησης, να σταματήσει δεκάδες δρομολόγια αφού απαγορεύονταν οι μετακινήσεις και να βάλει σε καθεστώς αναστολής ένα μεγάλο μέρος των εργαζόμενων της.

Από τότε μέχρι σήμερα το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας, έχοντας δεκάδες εργαζόμενους που απασχολεί σε διάφορες θέσεις, προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του, ωστόσο, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, η κατάσταση θα αργήσει αρκετά για να επιστρέψει το επίπεδο που ήταν πριν.

Το μέτρο του υποχρεωτικού rapid τεστ για τους ανεμβολίαστους έρχεται μάλλον για να επιβεβαιώσει την εκτίμηση αυτή. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο αριθμός των εμβολιασμένων στην Αχαΐα, αλλά και σε όλη την επικράτεια, πάει με ρυθμούς χελώνας.