Μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η ηθοποιός Μαρίνα Καλογήρου μιλώντας στο ΒΗΜΑ.

Σε αυτή μεταξύ άλλων η ταλαντούχα ηθοποιός αποκάλυψε πως δεν έχει τηλεόραση στο σπίτι της, ότι δεν έχει παρακολουθήσει ποτέ τηλεόραση, αλλά και ότι η ίδια νόσησε με κοροναϊό, συνεχίζοντας να βιώνει συμπτώματα του ιού.

Εφέτος καταγράφεται μια δημιουργική έκρηξη στον χώρο της μυθοπλασίας, με δουλειές αξιώσεων, και το ΜΕGΑ πρωτοστατεί σε αυτό. Θεωρείτε ότι έχει λείψει στο κοινό η καλή μυθοπλασία;

«Θεωρώ ότι το κοινό ψάχνει να βρει λίγη ανακούφιση, κάτι πού θα του μαλακώσει την καρδιά και θα του δώσει λίγο κουράγιο, λίγη έμπνευση. Αυτό του έχει λείψει».

Αλήθεια, η σχέση σας με την τηλεόραση ποια είναι;

«Καμία. Δεν έχω τηλεόραση. Δεν έχω δει ποτέ τηλεόραση. Μόνο όταν περιμένω σε κάποιο κατάστημα που έχει οθόνη στους τοίχους!».

Αρκετοί συνάδελφοι σας κάνουν αντίστοιχες δηλώσεις. Με δεδομένο ότι δουλεύετε στην τηλεόραση, δεν είναι λίγο οξύμωρο αυτό; Τις δικές σας δουλειές δεν τις έχετε παρακολουθήσει;

«Δεν μου αρέσει καθόλου η φασαρία της τηλεόρασης. Οι διαφημίσεις και όλα αυτά. Εγώ όλες τις δουλειές μου τις αντιμετωπίζω σαν ταινίες και έτσι θέλω να τις βλέπω.

Κάποιες από τις δουλειές μου δεν τις έχω δει ποτέ. Κάποιες άλλες τις ζητούσα τότε σε DVD. Τώρα, φαντάζομαι, θα μπορώ να τις δω κάποια στιγμή στο Διαδίκτυο».

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο εφετινός χειμώνας θα είναι διαφορετικός. Με την έννοια ότι δεν θα βιώσουμε έναν ακόμη εγκλεισμό, αλλά θα «χωριστούμε» σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Πώς σχολιάζετε τις σχετικές αποφάσεις της κυβέρνησης;

«Στην αρχή θύμωσα. Ξέρετε, με την έννοια της προσωπικής ελευθερίας και βούλησης. Αλλά μετά το είδα πιο… «πνευματικά». Είπα: «Και ποιος δηλαδή είναι ο περιορισμός;. Για να δούμε, πού θα οδηγήσει αυτό για τον καθένα;». Άλλωστε, υπάρχουν τόσες αστοχίες και τόσα λάθη μέσα σε αυτό.

Για παράδειγμα, εγώ έχω νοσήσει πάρα πολύ βαριά και έχω περισσότερα αντισώματα και από ό,τι οι εμβολιασμένοι, αλλά επειδή συγκατοικούσα με επιβεβαιωμένο κρούσμα και ήμουν έτσι κι αλλιώς σε καραντίνα, δεν επιτρεπόταν να βγω και να κάνω το τεστ που θα επιβεβαίωνε ότι ήμουν θετική.

Ωστόσο, ελέγχω τακτικά τον αριθμό αντισωμάτων, ο οποίος παραμένει υψηλός. Έτσι, τώρα δεν έχω πιστοποιητικό νόσησης, αλλά δεν μπορώ να κάνω και το εμβόλιο, γιατί είναι πολύ πρόσφατη η ασθένεια και ακόμα φανταστείτε βιώνω συμπτώματα.

Οπότε, βρίσκομαι εγκλωβισμένη. Φαντάζομαι ότι πολλοί άνθρωποι έχουν αντίστοιχες ιστορίες να διηγηθούν…», είπε η Μαρίνα Καλογήρου στο ΒΗΜΑ.