Σε 3.559 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που αφορούν σε παιδιά μεταξύ 4 και 18 ετών την τελευταία εβδομάδα, ήτοι 24% του συνόλου των νέων μολύνσεων.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η διάδοση του κορωνοϊού μεταξύ παιδιών και εφήβων παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 14% σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα.

Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε πως τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι μαθητές όλων των βαθμίδων υποβάλλονται τακτικά σε self test, γεγονός που ενδεχομένως να εξηγεί εν μέρει την αύξηση αυτή της διάδοσης σε παιδιά.

Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την ποσοστιαία κατανομή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στις ηλικίες 4-18 ετών επί του συνόλου του γενικού συνόλου ανά επιδημιολογική εβδομάδα:


«Παρακολουθούμε τα δεδομένα. Είναι γεγονός πως στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα, όχι από τώρα, αλλά από τον Μάρτιο, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα κρούσματα. Δεν είναι θέμα τώρα» είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιάννης Οικονόμου, που είχε προαναγγείλει και την ξεχωριστή ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για αυτή την ηλικιακή ομάδα.