Τον Σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς «βλέπει» ως διάδοχο της Άνγκελα Μέρκελ το 66% των Γερμανών με το κόμμα του (SPD) να έρχεται πρώτο σε ψήφους στις ομοσπονδιακές εκλογές της Κυριακής.

Και παρά το γεγονός ότι σε δύο δημοσκοπήσεις, η διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων -τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Χριστιανοδημοκράτες- ήταν μόλις τρεις μονάδες υπέρ του SPD.

Ανεξάρτητα από την κομματική τους προτίμηση, οι περισσότεροι Γερμανοί που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό των γερμανικών δικτύων RTL/ntv θεωρούν ότι ο νυν υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και υποψήφιος για την Καγκελαρία με το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών, θα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών της 26ης Σεπτεμβρίου.

Με βάση τη δημοσκόπηση, μόνο το 18% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο εκλεκτός της Μέρκελ, Άρμιν Λάσετ, θα είναι ο επόμενος Καγκελάριος της Γερμανίας.

Μόνο το 4% των Γερμανών θεωρεί ότι το κόμμα των Πρασίνων (Die Gruene) θα κατακτήσει την πρώτη θέση στις εκλογές ενώ για τα υπόλοιπα κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές της Κυριακής, το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπερνά το 2%.

Σε ότι αφορά τους υποστηρικτές των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), το 91% «βλέπει» νίκη Σολτς ενώ, για τους Πράσινους, πιθανούς εταίρους των Σοσιαλδημοκρατών στην νέα κυβέρνηση, το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται σε 84%.