Ελπίδες για γεμάτα γήπεδα ποδοσφαίρου στη Γερμανία δημιούργησε απόφαση της Γερουσίας του Αμβούργου να επιτρέψει την διεξαγωγή αγώνα της β' κατηγορίας με πλήρεις κερκίδες, αλλά μόνο με εμβολιασμένους κατά του κορωνοϊού ή νοσήσαντες.

«Δεν έχει λογική να γεμίσουμε τα στάδια, ούτε καν με αυτές τις προϋποθέσεις», απαντά ο εκπρόσωπος για θέματα υγείας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Καρλ Λάουτερμπαχ.

«Οταν η μεγάλη πλειοψηφία των θεατών έχει εμβολιαστεί και τα παιδιά έχουν ελεγχθεί με τεστ, θεωρώ τα γεμάτα γήπεδα ποδοσφαίρου "υπεύθυνη ανάληψη ρίσκου"», δήλωσε και ο διευθυντής της Μπορούσια Ντόρτμουντ, ομάδας της Μπουντσελίγκα (α' κατηγορίας), Χανς-Γιοάχιμ Βάτσκε.

Αφορμή στάθηκε η απόφαση της Γερουσίας του Αμβούργου να επιτρέψει ο αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ της ομώνυμης ομάδας κόντρα στη Νυρεμβέργη να διεξαχθεί με γεμάτες κερκίδες, αλλά μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

Η ομάδα του Αμβούργου, ωστόσο, προτίμησε τελικά να παραμείνει στην εφαρμογή του προηγούμενου κανονισμού, με στάδιο γεμάτο μόνο κατά το ήμισυ και θεατές οι οποίοι θα είναι είτε εμβολιασμένοι, είτε νοσήσαντες, είτε κάτοχοι πρόσφατου αρνητικού τεστ.

«Δυστυχώς, ακόμη και με τον κανόνα των εμβολιασμένων και νοσησάντων, αυτή τη στιγμή δεν έχει λογική να γεμίζουμε τα στάδια», δήλωσε ο αρμόδιος για θέματα Υγείας του SPD και καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Καρλ Λάουτερμπαχ, στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) και επισήμανε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις μαζικές μετακινήσεις των φιλάθλων πριν και μετά τον αγώνα. «Στάδια γεμάτα κατά 50% μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες δεν αποτελούν πρόβλημα», πρόσθεσε.