Επιτυχώς και με μεγάλη συμμετοχή έγινε το απόγευμα της Πέμπτης η έναρξη της έκθεση γλυπτικής που φιλοξενείται στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών και διοργανώνει το Εικαστικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Συμμετέχουν 94 διακεκριμένοι καλλιτέχνες, μεταξύ αυτών και ο Αγρινιώτης Γλύπτης Ευάγγελος Τύμπας ο οποίος δέχθηκε τα συγχαρητήρια της Διευθύντριας του Μουσείου καθώς και πλήθους επισκεπτών,ακόμη και από τη Γαλλία, που ενθουσιάστηκαν με το μήνυμα του έργου του «Χωρίς επιστροφή».

Τον Ευάγγελο Τύμπα τίμησε και ο γνωστός ηθοποιός και φίλος του γλύπτη Δημήτρης Βερύκιος που ξεναγήθηκε απο τον καλλιτέχνη και συζήτησαν για αρκετή ώρα για την ερμηνεία του έργου αλλά και για διάφορα καλλιτεχνικά θέματα που «τρέχουν» στο χώρο της τέχνης.

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο ιδρύθηκε το 1914 και είναι ένα από τα ιστορικότερα και μεγαλύτερα μουσεία της Ελλάδας. Από το 1930 στεγάζεται στη Βίλα «Ιλίσσια», που κατασκευάστηκε την περίοδο 1840-1848 ως οικία της Δούκισσας της Πλακεντίας και βρίσκεται επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 22, στην Αθήνα.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την 17η Οκτωβρίου 2021 με μέρεςκαι ώρες λειτουργίας : Δευτέρα – Κυριακή 8:00-20:00, Τρίτη 13:00-20:00

Πηγή: agrinionews.gr