Το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πάτρας ανακοινώνει ότι συνεχίζονται οι εγγραφές νέων μελών για τη χορευτική χρονιά 2021-2022. Οι εγγραφές θα γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Χορευτικού https://www.xoreutiko-dimou-patras.gr 

Οι εγγραφές θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021 και αφορούν αποκλειστικά σε νέα μέλη και όχι σε όσους συμμετείχαν σε κάποιο από τα τμήματα του Χορευτικού κατά την προηγούμενη χορευτική χρονιά (2019-2020) και γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και μέσα από τη σελίδα του Χορευτικού Τμήματος.

Η διδασκαλία των νέων τμημάτων θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021 και έπειτα, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα προβών του χορευτικού τμήματος για τις αίθουσες στο λιμάνι και στην Ταραμπούρα.

Νέο μέλος του Χορευτικού μπορεί να εγγραφεί οποιοσδήποτε το επιθυμεί, ηλικίας 6 ετών και άνω, ενώ η εγγραφή, η διδασκαλία και γενικότερα η συμμετοχή στις δραστηριότητες του Χορευτικού Τμήματος είναι δωρεάν (στο Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πάτρας δεν πληρώνει και δεν πληρώνεται κανείς - τόσο για τους διδασκόμενους όσο και για τους δασκάλους).

Όλα τα τμήματα θα είναι 20μελή και θα ενημερωθείτε κατά την εγγραφή σας για τους ακριβείς κανόνες λειτουργίας εκτός των επιβεβλημένων υγειονομικών κανόνων που αναγράφονται εδώ. Όποιος/α δεν συμφωνεί με τους κανόνες δεν μπορεί να συμμετάσχει στις δραστηριότητες του τμήματος. 

Τα εντατικά τμήματα απευθύνονται σε άτομα ηλικίας μέχρι και 35 χρονών και στοχεύουν στην προετοιμασία των συμμετεχόντων για τα τμήματα παραστάσεων. Είναι δύο φορές την βδομάδα και η άσκηση είναι επίπονη και επίμονη. Σε δύο συνεχόμενες απουσίες το άτομο διαγράφεται από το τμήμα.

Στα τμήματα ψυχαγωγίας συμμετέχουν συνήθως άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή άτομα που θέλουν απλά να έρθουν σε επαφή με το λαϊκό χορό χωρίς περισσότερες υποχρεώσεις. Στα τμήματα αυτά διαγράφεται κάποιος στις τρεις απουσίες. Και εδώ η εκπαίδευση διέπεται από τους κανόνες που ισχύουν σε όλο το Χορευτικό.

Η συμμετοχή εμβολιασμένων ή ατόμων που έχουν αποκτήσει φυσική ανοσία ή ανεμβολίαστων θα γίνεται βάση των κανόνων που θέτει η εκάστοτε κυβερνητική εγκύκλιος.