Μέσα σε ένα δεκαήμερο έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή, χτυπημένοι από τον κορωνοϊό οχτώ άτομα.

Ο κορωνοϊός και η μετάλλαξη Δέλτα σκοτώνει τους ανεμβολίαστους, αλλά και τους ανθρώπους που έχουν ευάλωτο οργανισμό, αντιμετωπίζοντας διάφορα προβλήματα υγείας. Το τελευταίο ειδικότερα, δείχνει το πόσο ύπουλος είναι ο ιός και αυτή η μετάλλαξη του.  

Οι αριθμοί άλλωστε τα λένε όλα. Μέσα σε ελάχιστες μέρες έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι από την Αιγείρα και τρεις ακόμα από την ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας. Στην Δυτική Αχαΐα έφυγαν δύο ακόμα από τον κορωνοϊο, ύστερα από μάχη που έδωσαν στα νοσοκομεία.

Πριν από λίγες ώρες, το βράδυ της Τρίτης άφησε την τελευταία της πνοή, η Λιολιώ Κολυπέρα, μια γυναίκα σύμβολο για τον αγώνα κατά του καρκίνου, για την προσφορά της και το μήνυμα ζωής που έβγαζε προς τα έξω.

Είχε κατορθώσει να νικήσει για ένα μεγάλο διάστημα τον καρκίνο και τελικά χτυπήθηκε από τον κορωνοϊό που βρήκε τον οργανισμό της αδύνατο και της πήρε την ζωή, παρόλο που είχε κάνει το εμβόλιο, σκορπίζοντας την θλίψη σε όλη την Πάτρα. Ήταν μία μεγάλη απώλεια για όλους.

Όμως ο χαμός αυτής της γυναίκας ήρθε για να μας επιβεβαιώσει ότι ο κορωνοϊός δεν παίζει, είτε βρίσκεται σε έξαρση, είτε ακόμα και σε ύφεση. Είναι μια διαρκής απειλή για όλους για την οποία το μοναδικό όπλο που έχουμε στα χέρια μας για να την αντιμετωπίσουμε είναι το εμβόλιο.

Το εμβόλιο δεν είναι το παν, είναι όμως το καλύτερο και το πιο ασφαλές εφόδιο που διαθέτουμε. Κι ας είμαστε κυνικοί. Όσο υπάρχουν ανεμβολίαστοι ο κόσμος θα πεθαίνει ή θα δίνει μάχη στην ΜΕΘ, παίρνοντας οξυγόνο από μηχανήματα για να κρατηθεί στη ζωή.

Το σκηνικό στις ΜΕΘ κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Πάτρας επιβεβαιώνει τα παραπάνω. Άνθρωποι δίνουν μάχη εδώ και μέρες για να κρατηθούν στη ζωή. Ανάμεσα τους νέοι κάτω των 55 ετών που όμως δεν φρόντισαν να κάνουν το εμβόλιο.

Πριν από τους οχτώ αυτούς θανάτους, είχαμε και άλλους τέσσερις τις προηγούμενες ημέρες. Κι δυστυχώς έτσι θα πηγαίνει...