Θλίψη από τα μεσάνυχτα στην Πάτρα για τον χαμό της Λιολιώς Κολυπέρα που δεν κατάφερε να νικήσει τον κορωνοϊό και τις επιπλοκές του.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Ν. Αχαΐας “Άλμα Ζωής” έφυγε από τη ζωή στα 68 της χρόνια στη ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών.

Το θλιβερό γεγονός σκόρπισε βαθιά συγκίνηση στην πατραϊκή κοινωνία, η οποία πενθεί για τον χαμό μιας γενναίας μαχήτριας.

Τα μηνύματα από την πρώτη στιγμή είναι καταιγιστικά και συγκλονιστικά ταυτόχρονα.

“Συνταρακτική απώλεια! Λιολιώ, ήσουν η αστείρευτη δύναμη, η ψυχή, η αγάπη. Το έργο σου ανεκτίμητο! Λιολιώ, εκεί που ταξιδεύεις, είμαστε περήφανοι για σένα!” έγραψε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου.

“Σε αποχαιρετώ με συντριβή ψυχής. Ήσουν φως και προς τα εκεί ταξιδεύεις. Θα ζεις μαζί μου για πάντα. Σ’ αγαπώ” έγραψε η Πάκυ Καραλή, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του “Άλματος Ζωής” Ν. Αχαΐας αποχαιρετώντας την αγαπημένη της Λιολιώ.

H γραμματέας του Δ.Σ. Ντέπυ Μαλλιώρη έγραψε: “Όταν δεν υπάρχουν λόγια. Όταν ο πόνος σε ακινητοποιεί. Όταν το τέλος σε συνθλίβει. Μου λείπεις ήδη. Σε αγαπώ”.

“Ηταν παντού, δίπλα σε όλους. Το χαμόγελό της, η αγκαλιά της και η γενναία ψυχή της όμως θα είναι εδώ. Έστω και νοερά για όλους όσοι τη γνωρίσαμε. Καλό ταξίδι, αγαπημένη μας Λιολιώ Κολυπέρα” ανάρτησε η Βασιλική Γούλα.

Η Άννα Μαρία Ρογδάκη έγραψε: Όχι δεν έφυγες νικημένη. Εσένα δεν μπορούσε τίποτα να σε νικήσει. Εσύ, η λογική, η αγωνίστρια, η δίκαιη, η Λιολιώ της Πάτρας, αυτή που μπορούσε να σηκώσει στα χέρια της τον ατέλειωτο πόνο. Όχι, εσύ δεν έτρεφες αυταπάτες. Εσύ ήσουν το αστέρι που πήγε να μας φωτίσει σε στιγμές μεγάλου σκότους. Εσύ ήθελες αγκαλιές και εξωστρέφεια. Εσύ τον νίκησες τον ιό γιατί απλά δεν μπορείτε να συνυπάρχετε. Εσύ η αιώνια λαμπερή. Όσο για εμένα τη φίλη της. Μη με ρωτάτε. Πονάει η απώλεια. Πονάει, γιατί δεν θα ακούσω το πηγαίο γέλιο σου σε κάθε αστείο. Γιατί δεν θα με συμβουλεύεις. Γιατί δεν θα γελάς με το πείραγμα της Ντόρας μας όταν φορούσαμε όλα τα κολιέ μαζί. Δεν θα σε δω με τα καπέλα σου στην Πάτρα. Εγώ όμως θα περιμένω να ανταμώσουμε. Και θα γελάω πίκρα γιατί πας να συναντήσεις πολλούς αγαπημένους μας. Και θα ζηλεύω για την παρέα σας! Εσείς είστε περισσότεροι πια. Από σήμερα τα λιμάνια θα είναι ακόμα πιο ροζ. Όπως το ήθελες εσυ! Λιολιώ μου!


Χαράλαμπος Μπονάνος , Αντιπεριφερειάρχης

Η Λιολιο έδωσε μια γενναία μάχη , χρονια τώρα με την ασθένεια , με τον καρκίνο, νικήθηκε όμως από τον εφιάλτη τον ύπουλο του κορωνοιου , γιατί βρήκε έναν εξασθενημένο οργανισμό , που δεν σεβάστηκε όμως έναν γενναίο άνθρωπο , μια γυναίκα που το εγώ της το είχε αντικαταστήσει από το εμείς
Από την προσφορά στην μικρή μας κοινωνία .
Η ανησυχία της η μεγάλη δεν ήταν η δίκη της προσωπική μάχη ,αλλά η ζωή των άλλων ,το νοιαξιμο για τις αλλες υπαρξεις, να μεταδωσει εμπειριες , να πληροφορήσει τις άλλες γυναίκες να προλάβουν την ασθένεια , να γλυτωσει ζωές
Το πέρασμα της από την ζωή είχε νόημα , είχε αξία ,γιατί έταξε τον εαυτό της στο σύνολο , αφήνοντας ένα κοινωνικό αποτύπωμα ισχυρό ,προσφοράς , ανθρώπινης αλληλεγγυης που όμοιο του δύσκολα συναντάς στις μέρες μας
Υπάρχουν άνθρωποι που οι αξίες τους και οι αρχές τους νικάνε το βόλεμα ,την ατομική ζωή , αφιερώνουν τις ώρες τους στην ενίσχυση της κοινωνικής αλυσίδας , στην προσφορά τελικά της ανεκτίμητης κοινωνικής δραστηριότητας , πολύ απλά γιατί είναι προσανατολισμένοι στην έγνοια του διπλανού , αυτό έκανε και η Λιολιο , υπηρέτησε το σύνολο , υπηρέτησε την κοινωνία της πόλης μας , γιαυτο και σήμερα της ανταποδίδουμε την αγάπη που απλόχερα μας πρόσφερε , που ήξερε ότι έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας που δίκαια την κέρδισε με τον αγώνα της
Το γενναίο σου άλμα , το άλμα ζωής έχει ήδη βρει άξιους συνεχιστές , και αυτή είναι η μεγάλη σου δικαίωση
Καλό ταξίδι αγαπημένη φίλη


Γιάννης Καρβέλης

"Δύσκολη η σημερινή ημέρα για όλους εμάς που εκπροσωπούμε την Υγεία. Μια δυνατή και δυναμική γυναίκα έφυγε από κοντά μας, έφυγε από την παλαίστρα της ζωής, όπου είχε κερδίσει πολλές δικές της και ξένες μάχες με τον καρκίνο.

Το αγωνιστικό της αποτύπωμα, όπως και η έντονη αγάπη της για ζωή και αισιοδοξία, θα σηματοδοτεί πάντα το πεδίο της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης κατά του καρκίνου.

Χάραξε έναν δρόμο μαχητικότητας με γνώμονες την υπομονή, την επιμονή και τη δράση για να αφυπνίσει σε όλες τις γυναίκες την αγάπη για τον εαυτό τους, το σώμα τους και τη μοναδικότητά τους.

Κατάφερε να αφυπνίσει το δημόσιο ενδιαφέρον για συλλογικές παρεμβάσεις κατά του καρκίνου κινητοποιώντας φορείς και οργανώσεις και εδραιώνοντας μονοπάτια προληπτικής ιατρικής για κάθε γυναίκα, κάθε ηλικίας, ανεξαρτήτου κοινωνικοοικονομικού επιπέδου, με απόλυτο σεβασμό στην γυναικεία αξιοπρέπεια και στην διατήρηση της ανθρώπινης ζωής!

Λιολιώ, θα σε θυμάμαι χαμογελαστή, δραστήρια, δυναμική και μάχιμη! Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Αχαϊκής γης που θα σε σκεπάσει" αναφέρει στο μήνυμά του για τον θάνατο της Λιολιώς Κολυπέρα ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

O Γρηγόρης Αλεξόπουλος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πατρέων, σημείωσε: “Μία αγωνίστρια της ζωής έφυγε σήμερα από κοντά μας! Με τις καθημερινές μάχες της ενέπνευσε πολλούς από εμάς στο να την ακολουθήσουμε και να στηρίξουμε τις δράσεις της, μαζί με τις άλλες μαχήτριες που την συντρόφευαν! Το έργο της θα συνεχιστεί και θα μνημονεύεται πάντα μαζί με το υπέροχο χαμόγελό της που σκορπούσε αισιοδοξία και δύναμη! Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της!”.


Αντώνης Χαροκόπος

Καλό ταξίδι στη Μαχήτρια Λιολιώ Κολυπέρα.


Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος

Αντίο σε μια ατρόμητη μαχήτρια της ζωής ΛΙΟΛΙΩ ΚΟΛΥΠΕΡΑ.
Αντλούμε διδάγματα από την αγωνιστική πορεία σου , και να είσαι σίγουρη πως στα χνάρια σου βαδίζουν και θα βαδίσουν πολλοί, το ίδιο αποφασισμένοι με εσένα.
Είναι σίγουρο δεν θα ξεχαστείς, όπως και το έργο σου και η συνέχειά του.
Ας είναι καλό το τελευταίο αυτό μεγάλο κ αλλιώτικο ταξίδι σου στου Κυρίου τις αυλές.
Ως επί της Γης κ εν Ουρανών!
Εκεί ψηλά...θα ξανά συναντηθούμε όλοι μαζί !
Ειλικρινή συλλυπητήρια στον σύζυγο Γιώργο ,τα παιδιά της και στο ΆΛΜΑ ΖΩΗΣ!


Ήρα Κουρή πρόεδρος καρναβαλικού οργανισμού

Είναι στις καρδιές μας κ θα την νιώθουμε δίπλα μας με το ζεστό της χαμόγελο, την τρυφερή της μάτια, το περήφανο ανάστημά της. Λιολιω , σε αποχαιρετάμε με βαθιά εκτίμηση κ απέραντο σεβασμό .

Ευσταθια Γιαννιά

Λιολιώ μου, είναι δύσκολο να αποδεχθώ ότι εσύ, η ακούραστη αγωνίστρια της ζωής, έφυγες από κοντά μας. Η φωτεινή σου προσωπικότητα, η μαχητικότητά σου και οι αξίες σου για τη ζωή, έδωσαν ελπίδα και νόημα στις ζωές εκατοντάδων γυναικών. Καλό σου ταξίδι αγαπημένη! Ειλικρινή συλλυπητήρια στο Γιώργο, τον Δημήτρη και τον Νικόλα.

Νίκος Δούρος
Απίστευτο !
Κι όμως είναι αληθινό !
Εφυγε η Λιολιω !
Όλη η πόλη θρηνεί !
Αναντικατάστατη !
Στο καλό αγαπημένη Λιολιω !
Αναπαυσου εν ειρηνη !

ΔΕΕΠ ΑΧΑΪΑΣ

Η Λιολιώ Κολυπέρα έχασε τη μάχη στα μαρμαρένια αλώνια.
Ανήκε στους ανθρώπους της προσφοράς που διαθέτουν μεγαλείο ψυχής και αστείρευτο απόθεμα αγάπης για το συνάνθρωπο.
Η ΔΕΕΠ ΑΧΑΪΑΣ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια.

Για την ΝΟΔΕ ΑΧΑΪ́ΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Dr , Ανδρέας Μαζαράκης