Έφυγε από τη ζωή μετά από πολυήμερη μάχη με τον κορωνοϊό η Λιολιώ Κολυπέρα βυθίζοντας στη θλίψη την κοινωνία της Πάτρας.

Η Πρόεδρος του Άλματος Ζωής στο νομό Αχαΐας πάλευε το τελευταίο διάστημα με τις επιπλοκές του κορωνοϊού, από το νοσοκομείο του Ρίου όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ και σε κρίσιμη κατάσταση.

Ήταν πάντα δίπλα σε κάθε γυναίκα που περνούσε τη δοκιμασία του χειρουργείου, ήταν εκεί μαζί με τις εθελόντριες για να τους δώσει κουράγιο και δύναμη. Έφυγε λίγες ημέρες πριν βαφτεί και πάλι η Πάτρα ροζ. Πριν από άλλο ένα pink the city.

Η απώλεια είναι μεγάλη για τον σύζυγό της Γιώργο Κολυπέρα και για τους γιους της, για την οικογένεια των γυναικών με καρκίνο μαστού της περιοχής μας και για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, καθώς έχασε ένα ενεργό και δραστήριο μέλος της, που αγωνίστηκε για την πρόληψη, την ενημέρωση και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου.

Πρωτοστάτησε το 2001 για την ίδρυση του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού στην Αχαΐα και κατόρθωσε με το δυναμισμό, τη μαχητικότητα, το χαμόγελο και την ζεστασιά της να “αγκαλιάσει” όλες τις γυναίκες που δοκιμάστηκαν και να τους δώσει δύναμη και κουράγιο για να παλέψουν και να το νικήσουν.

Ποια ήταν η Λιολιώ Κολυπέρα

Δοκιμάστηκε από τον καρκίνο του μαστού και αυτή η περιπέτεια της υγείας της, την οδηγεί να αναλάβει τα ινία του Συλλόγου "Άλμα Ζωής ν. Αχαΐας".

Στόχος της να βοηθήσει κι άλλες γυναίκες να ξεπεράσουν τον εφιάλτη πιο εύκολα, να βγουν από το "μαύρο" της ασθένειας και να τους δείξει τον δρόμο για το φως.

Μέσα σε λίγα χρόνια, ο σύλλογος μεγαλώνει και αναπτύσσεται με αναρίθμητες δράσεις κάθε χρόνο, πάντα στο πλευρό των γυναικών που νόσησαν ή νοσούσαν, πάντα συνεπής στα μηνύματά του ότι η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές.

Κινητήριος δύναμη του "Άλματος" η Λιολιώ Κολυπέρα. Πάντοτε χαμογελαστή, να εμψυχώνει, να δίνει δύναμη, να ακούει, να συμβουλεύει. Με φρέσκιες ιδέες κάθε φορά να κάνει το "Άλμα" να φτάσει ακόμη πιο ψηλά.

Ανοίγει τα φτερά του "Άλματος" στην κοινωνία και η κοινωνία ανταποκρίνεται με ενθουσιασμό και αγάπη σε κάθε δράση του Συλλόγου.