Μετά το πιστοποιητικό εμβολιασμού του Γάλλου πρωθυπουργού Ζαν Καστέξ και εκείνο του Εμανουέλ Μακρόν διέρρευσε στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Le Figaro, ο κωδικός QR, τον οποίο σκανάρουν οι αρχές προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία, αλλά και την εγκυρότητα του πιστοποιητικού διαμοιράστηκε μαζικά στο διαδίκτυο από το πρωί της Τρίτης.
Σε κοινή θέα το QR Code του Εμανουέλ Μακρόν

Η πληροφορία, σημειώνει το γαλλικό μέσο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από τις επίσημες αρχές, ωστόσο η Le Figaro σκάναρε τον κωδικό μέσω της γαλλικής εφαρμογής «TousAntiCovid» για τον κορωνοϊό.

Φαίνεται λοιπόν πως αυτός αντιστοιχεί στα προσωπικά στοιχεία του Εμανουέλ Μακρόν, γεννημένου στις 21 Δεκεμβρίου του 1977 και εμβολιασμένου με μία δόση του εμβολίου της Pfizer τον περασμένο Ιούλιο.

Η Le Figaro υποστηρίζει πως παρότι ο Εμανουέλ Μακρόν έκανε το εμβόλιο τέλη Μαΐου, από τεχνικό λάθος, η δόση εμφανίζεται πως χορηγήθηκε αργότερα. Θυμίζουμε πως ο Γάλλος πρόεδρος έχει πραγματοποιήσει μία δόση, καθώς μέσα στην άνοιξη είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Τεχνικό λάθος ή απλά διαρροή μιας φωτογραφίας του Γάλλου προέδρου με το πιστοποιητικό του; Το μυστήριο αναφορικά με την προέλευση αυτής της διαρροής παραμένει.

Στο διαδίκτυο και ο κωδικός του Ζαν Καστέξ

Δυο μέρες νωρίτερα, αντίστοιχη διαρροή έδωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το πιστοποιητικό του Γάλλου πρωθυπουργού. Φαίνεται πως ο Ζαν Καστέξ έσπευσε να ποζάρει με το πιστοποιητικό ανά χείρας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε νοσοκομείο της χώρας, με αποτέλεσμα το QR Code του να εκτεθεί σε κοινή θέα, στα φλας των φωτογράφων.

Από το Ελιζέ δεν έχουν προχωρήσει για την ώρα σε κάποιο σχόλιο για το περιστατικό.