Δεν ήταν μόνο η παρουσία του που ενθουσίασε τους φίλους του στην Πάτρα και έκανε τον Πάνο Μουζουράκη να γυρίσει την καρέκλα του.

Ο Λεωνίδας Βασιλακόπουλος που πέρασε από τις blind auditions του «The Voice Of Greece» συγκίνησε άπαντες με την ιστορία και τα όσα είπε στο σχετικό τρέιλερ πριν από την εμφάνιση του κάθε παίκτη.

Αυτό που συγκίνησε δεν ήταν τόσο η ιστορία της οικογένειας του και του τροχαίου του πατέρα του που τον ανάγκασε να παρατήσει τις σπουδές του, αλλά κυρίως ότι μέσα από όλες αυτές τις δυσκολίες που περιέγραψε μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, δεν έκανε πότε πίσω.

Δεν παράτησε ποτέ το όνειρο του και την αγάπη του για τη μουσική. Κι αυτό από μόνο του αποδεικνύει το πόσο δύναμη και θέληση έχει αυτό το παιδί από την Πάτρα για να κάνει αυτό που αγαπάει. Να τραγουδάει και να παίζει μουσική.

Προφανώς αυτό είδε ο Πάνος Μουζουράκης, ένας δημιουργός (παίζει τον ρόλο του και αυτό) που μάλλον έχει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται, τέτοιες καταστάσεις, με παιδιά που ξεπερνούν εμπόδια, λόφους και βουνά, έχοντας ως όπλο το όνειρο τους που στη συγκεκριμένη περίπτωση του Λεωνίδα, είναι η αγάπη του για το τραγούδι. 

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συγκινήθηκε ο Μουζουράκης και πέρασε το παιδί από την Πάτρα, κατάλαβε όμως το πάθος του για τη μουσική, μέσα από την εμφάνιση και κυρίως μέσα από τη φωνή του. 


The Voice : Η εξομολόγηση του 29χρονου - "Παίρναμε φαγητό από συσσίτια και εκκλησίες"

Όπως και να έχει ο Λεωνίδας έχει την ευκαιρία πλέον – ύστερα από κάποιες προσπάθειες που είχε κάνει και τα περασμένα χρόνια – να εκπληρώσει το όνειρο του, δηλαδή να τραγουδήσει έστω και μέσα από αυτή την εκπομπή για όλη την Ελλάδα.

Στην Πάτρα που πολλοί γνωρίζουν την τρέλα και την αγάπη αυτού του παιδιού χαιρόμαστε ακόμα παραπάνω. Χαιρόμαστε γιατί εκτός από το ταλέντο που έδειξε αυτή τη φορά σε όλη την Ελλάδα, το κυριότερο είναι ότι φάνηκε η αλήθεια του χαρακτήρα του και η αυθεντικότητα του.

Τα είπε όλα, δεν κρύφτηκε πίσω από… δηθενισμούς (μας έχουν κατηγορήσει αρκετές φορές εμάς τους Πατρινούς για τέτοιες τάσεις) και δεν δίστασε να πει ότι αναγκαζόταν να πάρει φαγητό από τα συσσίτια του δήμου και της εκκλησίας, ύστερα από το τροχαίο και τον θάνατο του πατέρα του που έφυγε από τη ζωή.

Γιατί οι δυσκολίες, αν δεν γεννούν, σίγουρα αναδεικνύουν τους μεγάλους καλλιτέχνες.