Μηνύσεις κατά εκπαιδευτικών που δεν αφήνουν τα παιδιά τους να μπουν στις τάξεις χωρίς μάσκες και self test, μπορεί να μην έχουν, όμως στα γραφεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Αχαΐα υπάρχουν ορισμένα έγγραφα από δικηγόρους.

Έγγραφα που έχουν σταλεί από τους νομικούς των αρνητών γονέων που επιμένουν να μην θέλουν το παιδί τους να φοράει τη μάσκα κατά την διάρκεια των μαθημάτων και να μπαίνει  στο σχολείο του χωρίς να έχει κάνει self test.

Σαν να βρισκόμαστε δηλαδή σε εποχές πριν από την πανδημία. Το θέμα που έγινε στην Ηλεία όπου γονείς προχώρησαν σε μήνυση κατά εκπαιδευτικού επειδή ζητούσε από το παιδί τους να φοράει μάσκα και να έχει κάνει το self test, μας κίνησε την περιέργεια για το αν έχουν γίνει παρόμοια περιστατικά και στην Αχαΐα.  

Ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Αχαΐας, Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, μιλώντας για το θέμα τονίζει: «Μέχρι ώρας δεν υπάρχουν μηνύσεις κατά εκπαιδευτικών για τα ζητήματα προστασίας κατά του κορωνοϊού στα σχολεία. Έχουμε όμως στα γραφεία μας ορισμένα σχετικά έγγραφα από νομικούς που μας έχουν σταλεί.

Πρόκειται όμως για μεμονωμένες περιπτώσεις, δεν αποτελούν την πλειοψηφία, αυτό να το ξεκαθαρίσουμε. Εμείς προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε με όμορφο τρόπο ότι τα μέτρα αυτά είναι για την προστασία των παιδιών τους και για την θωράκιση της δημόσιας υγείας όλη της σχολικής κοινότητας. Είναι μέτρα που επιβάλλεται να γίνουν για να κρατήσουμε τα σχολεία μας ανοικτά».

Πάντως, το γεγονός και μόνο ότι ύστερα από τόσους μήνες πανδημίας και με όλα αυτά που έχουμε τραβήξει, μικροί και μεγάλοι, υπάρχουν γονείς που είναι ακόμα αρνητές της μάσκας και δεν θέλουν τα παιδιά τους να κάνουν το self test, είναι από μόνο του αξιοπερίεργο.

Οι περιπτώσεις αυτές μέχρι ώρας δεν έχουν «τραβήξει» το όλο θέμα και ευτυχώς δεν υπάρχουν στην περιοχή μας γονείς που μην στέλνουν το παιδί τους στο σχολείο για αυτούς τους λόγους, όπως έχει συμβεί σε άλλες περιοχές.

Σημειώνουμε ότι μέσα από τα αποτελέσματα των self τεστ (που δεν θέλουν οι "αρνητές") φαίνεται ότι η διασπορά στα σχολεία της περιοχής μας, είναι ελάχιστη και ελεγχόμενη.

Την περασμένη εβδομάδα ο μέσος όρος των θετικών δειγμάτων ήταν κοντά στα 15 με 20 κρούσματα σε μαθητές και μόλις τέσσερις σε εκπαιδευτικούς, τουλάχιστον σε ότι αφορά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.