Με πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στην Κοινότητα Μοίρα συνάντηση με τους Προέδρους Κοινοτήτων και εκπροσώπων Συλλόγων των περιοχών Ελεκίστρας, Σουλίου και Μοίρας, ώστε να ενημερωθούν για το ζήτημα εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην ορεινή ζώνη του Δήμου Πατρέων, με βάση τις πληροφορίες που η Δημοτική Αρχή συγκεντρώνει. 

Από την πλευρά των παριστάμενων εκφράστηκε η αντίθεσή τους για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών και για την πρακτική που τηρείται εκ μέρους των κρατικών υπηρεσιών να επιτρέπουν την επέμβαση στο βουνό και σε προστατευόμενες ζώνες.

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Μελετών Έργων  Πρασίνου Νίκος Ασπράγκαθος, ο οποίος μεταξύ άλλων ενημέρωσε για τις θέσεις του Δήμου σχετικά με την ενεργειακή πολιτική των κυβερνήσεων που υπηρετεί τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, με επιβάρυνση του περιβάλλοντος, ενώ αυξάνεται η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας και διευρύνεται η ενεργειακή φτώχεια.  

Συζητήθηκε ο προγραμματισμός των δράσεων και κινητοποιήσεων, με σκοπό, να προστατευθεί η ζωή των κατοίκων, η χλωρίδα, η πανίδα και η κτηνοτροφία του Παναχαϊκού Όρους και να μην γίνει βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα. 

Από τις κοινότητες παραβρέθηκαν ο πρόεδρος Σουλίου Γεώργιος  Σπυρόπουλος,  Ελεκίστρας Δημήριος Δημόπουλος και Μοίρα  Μανώλης Πανόπουλος.