Η «Τελευταία ώρα», η νέα καθημερινή δραματική σειρά του OPEN, σε σκηνοθεσία του Στάμου Τσάμη, κάνει πρεμιέρα στις 4 Οκτωβρίου στις 17.50. Πόσο εύκολα μπορούν να ανατραπούν όλα ξαφνικά; Αρκεί μία λάθος κίνηση και τα μυστικά που ήταν καλά κρυμμένα για χρόνια έρχονται στο φως.

Πάθη, έρωτες, αντιζηλίες, ψέματα και θανάσιμα μυστικά ανατρέπουν τις ζωές των ηρώων της σειράς και τους φέρνουν αντιμέτωπους με την αλήθεια που πίστευαν πως είχε ξεχαστεί. Όταν θα έρθει η στιγμή που οι αδικημένοι θα θελήσουν να αποδώσουν δικαιοσύνη, τίποτα δε θα σταθεί εμπόδιο στο δρόμο τους και όλα θα ξεκινήσουν και πάλι από την αρχή.

Όλη η σειρά ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια των τηλεθεατών μέσα από την αφήγηση της νεαρής Έλλης. Η Έλλη και η Κάτια φοιτήτριες και οι δύο, αλλά και ξαδέλφες, κάνουν με την παρέα τους μια εκδρομή στην Ρόδο για να γιορτάσουν την είσοδό τους στο πανεπιστήμιο. Εκεί άθελά τους προκαλούν ένα τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός νεαρού και τον θάνατο μιας κοπέλας. Με απαίτηση της Κάτιας που οδηγούσε, εγκαταλείπουν τα θύματα νομίζοντας πως είναι νεκρά. Όλα όσα θα ακολουθήσουν σε ένα καταιγιστικό ντόμινο αποκαλύψεων, θα κλονίσουν και θα αλλάξουν τις ζωές των κοριτσιών και των οικογενειών τους για πάντα.

Στην «Τελευταία ώρα» πρωταγωνιστούν ο Ορέστης Τζιόβας, η Υρώ Λούπη , ο Γιωργής Τσαμπουράκης, η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, η Μαρία Μιχαήλ, η Αθηνά Ροδίτου, η Ελένη Σακκά, η Μαρίλια Χαριδήμου, ο Κωνσταντίνος Ελματζιόγλου, ο Παύλος Πιέρρος, ο Αλέξανδρος Παρίσσης, η Σοφία Καλλή, , η Ελισάβετ Γιαννακού, η Δήμητρα Δημητριάδου, ο Πάνος Μακρής, η Νιόβη Χαραλάμπους, η Μέλανη Στέλιου, η Νάγια Τ. Καρακώστα, ο Δημήτρης Γκουτζαμάνης, ο Πέτρος Ζάμπακας, ο Ανδρέας Ορφανίδης και η Χαριτίνη Ηλιάδου.

Οι χαρακτήρες της νέας καθημερινής σειράς του OPEN:

ΈΛΛΗ, ΑΘΗΝΑ ΡΟΔΙΤΟΥ

Κόρη του Αντρέα και της Λουκίας. Ένα αληθινά «φωτεινό» πλάσμα, με καθαρή ψυχή. Διαθέτει το χάρισμα της ενσυναίσθησης, κάτι που κρύβει από όλους γιατί την πίεσαν μικρή οι γονείς της να μην το αποκαλύψει ποτέ. Συναισθηματική, καλοσυνάτη και ρομαντική, η Έλλη είναι τελείως διαφορετική απ΄ την Κάτια. Οι δύο ξαδέρφες είναι πολύ δεμένες, αν και η Κάτια εκμεταλλεύεται πάντα την Έλλη με τον τρόπο της, επειδή αυτή έχει λεφτά και η Κάτια χάρη στην Έλλη έχει μπει σ΄ έναν κύκλο πλουσίων, στον οποίο γνωρίζει τον Αλέξη. Η Έλλη βασανίζεται από ενοχές για το δυστύχημα και όταν γνωρίζει κι ερωτεύεται τον Μάρκο, δεν ξέρει πως η μοίρα παίζει και στους δυο ένα απίστευτο παιχνίδι. Θα αναγκαστεί να ωριμάσει πάρα πολύ γρήγορα, επειδή η ζωή της ανατρέπεται σε όλα τα επίπεδα.

ΚΑΤΙΑ, ΕΛΕΝΗ ΣΑΚΚΑ

Κόρη του Νικόλα και της Μαρίνας. Νάρκισσος και σκληρή, είναι ιδιαίτερα σέξι, καπάτσα και ναζιάρα, και καταφέρνει να γίνεται πάντα το δικό της, αφού και ο Νικόλας που της έχει αδυναμία, την έχει κακομάθει. Έχει βαθιά μέσα της μια ευαισθησία, αλλά θα χρειαστεί να φάει πολλά χαστούκια από την ζωή για να πάρει τα μαθήματά της. Θέλει τον Αλέξη για σύζυγο, αφού είναι ο τέλειος, πλούσιος γαμπρός γι΄ αυτήν, αλλά παράλληλα, θέλει και τον Κωνσταντίνο, που τους ενώνει ένα έντονο, σεξουαλικό πάθος. Όταν μένει έγκυος, αποφασίζει να χρησιμοποιήσει την εγκυμοσύνη προς όφελος της, αλλά όλα ανατρέπονται όταν ο εφιάλτης του δυστυχήματος, για το οποίο είναι υπεύθυνη, έρχεται στη ζωή της.

ΑΝΤΡΕΑΣ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΤΖΙΟΒΑΣ

Σκληρός και δυναμικός επιχειρηματίας με πολλά λεφτά. Αποφασισμένος να πετύχει στη ζωή του, ο Αντρέας δε δίστασε να πατήσει επί πτωμάτων και είναι διατεθειμένος να βγάλει απ΄ το δρόμο του οτιδήποτε απειλεί να χαλάσει τη ζωή του. Παντρεμένος με την Λουκία, ενώ έχει παράνομη σχέση με την αδερφή της, την Μαρίνα εδώ και χρόνια. Το πάθος του για την Μαρίνα είναι ανεξέλεγκτο, αλλά δε θέλει να χωρίσει την Λουκία και να διαταράξει την οικογενειακή του κατάσταση. Φοβάται το σκάνδαλο και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό στη δουλειά του και στον κοινωνικό του περίγυρο και επίσης, η Λουκία είναι το είδος της ήρεμης, βολικής γυναίκας που θεωρεί ότι χρειάζεται ένας πετυχημένος άντρας για σύζυγο. Εξ’ άλλου σαν νάρκισσος που είναι, τις θέλει και τις δυο δικές του. Άνθρωπος που θέλει να έχει τον έλεγχο, δεν δένεται ιδιαίτερα συναισθηματικά με κανέναν και η μόνη που μπορεί να τον επηρεάσει και της έχει αδυναμία είναι η γιαγιά του, η Ισμήνη, που τον μεγάλωσε.

ΝΙΚΟΛΑΣ, ΓΙΩΡΓΗΣ ΤΣΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ

Στην ίδια ηλικία με τον Αντρέα, παιδικοί φίλοι που μεγάλωσαν μαζί. Τους δένει ένα μυστικό από τότε που ήταν μικροί κι έχουν ορκιστεί να το πάρουν μαζί τους στον τάφο. Ο Νικόλας αγαπάει πολύ την Μαρίνα, τη γυναίκα του και αγνοεί το πάθος και την παράνομη σχέση της με τον Αντρέα. Έχει αδυναμία στην Κάτια, την μοναχοκόρη του και την έχει κακομάθει. Άνθρωπος καλοπροαίρετος, συναισθηματικός, που η ζωή του ανατρέπεται, όταν μαθαίνει την αλήθεια για τη διπλή προδοσία του Αντρέα και της Μαρίνας και καταρρέει. Σπούδασε γεωπονική και χρόνια παλεύει να στήσει μια κερδοφόρα επιχείρηση, όμως οι κακές επενδύσεις που κάνει οδηγούν την οικογένεια σε μεγάλα χρέη.

ΜΑΡΙΝΑ, ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΑΗΛ

Η γυναίκα του Νικόλα και αδελφή της Λουκίας, που τη δένει ένα πολύ δυνατό πάθος με τον Αντρέα, στον οποίο δε μπορεί ν΄ αντισταθεί. Γυναίκα γήινη, πρόσχαρη, δυναμική και σέξι, η Μαρίνα έχει δικό της κέντρο αισθητικής και στηρίζει οικονομικά την οικογένεια, αφού η επιχείρηση του Νικόλα έχει οικονομικά προβλήματα. Αγαπάει την Λουκία, την αδερφή της κι έχει ενοχές για τη σχέση της με τον Αντρέα, αλλά όσο κι αν προσπαθεί να την σταματήσει, δε μπορεί ν΄ αντισταθεί στον έρωτα και στο πάθος που νιώθει γι΄ αυτόν.

ΛΟΥΚΙΑ, ΥΡΩ ΛΟΥΠΗ

Η γυναίκα του Αντρέα και αδελφή της Μαρίνας. Είναι αγνή, αθώα και χαμηλού προφίλ, με μία άγρια πλευρά όταν νιώθει πως απειλείται. Ρομαντική και ονειροπόλα ερωτεύεται από πολύ μικρή τον Αντρέα και μετά, όλα αυτά τα χρόνια, του είναι πιστή και αφοσιωμένη στην οικογένειά της. Εμπιστεύεται τον Αντρέα και φυσικά αγνοεί την ερωτική σχέση του άντρα της με την αδελφή της, με την οποία είναι πολύ διαφορετικές ως χαρακτήρες. Έχει περάσει τις αρχές της και στην κόρη της, Έλλη.

ΙΣΜΗΝΗ, ΣΟΦΙΑ ΚΑΛΛΗ

Η θεία του Αντρέα, που τον μεγάλωσε μόνη της. Του έχει αδυναμία, αν και συχνά κοντράρεται μαζί του για διάφορα και κυρίως για το πάθος του για την Μαρίνα, μιας που είναι η μόνη που το ξέρει. Προσπαθεί να τον πείσει να σταματήσει την παράνομη σχέση, αλλά ο Αντρέας δεν το κάνει, με αποτέλεσμα να πληρώσει το τίμημα.

ΜΑΡΚΟΣ , ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΛΜΑΤΖΙΟΓΛΟΥ

Θύμα του δυστυχήματος, στο οποίο έχασε τη ζωή της η κοπέλα του, η Κατερίνα, που την αγαπούσε πολύ. Έρχεται στην Κύπρο με την μητέρας της, τη Ζωή για να βρουν τον υπεύθυνο για τον άδικο χαμό της και η μοίρα τα φέρνει κι ερωτεύεται την Έλλη, χωρίς να ξέρει πως είναι μπλεγμένη στο δυστύχημα. Πιο έντονος χαρακτήρας από τον Αλέξη, που είναι πιο… παιδί. Αντίθετα, ο Μάρκος είναι αποφασιστικός αλλά έχει και τις σκοτεινές πλευρές του.

ΑΛΕΞΗΣ, ΠΑΥΛΟΣ ΠΙΕΡΟΣ

Το αγόρι της Κάτιας. Καλό και τρυφερό παιδί, από πλούσια οικογένεια. Θέλει να σπουδάσει πιλότος και κάνει τη θητεία του, ενώ ζει με τη μητέρα του τη Σοφία, που του έχει αδυναμία. Είναι τρελός από έρωτα για την Κάτια και αγνοεί το διπλό παιχνίδι που του παίζει με τον Κωνσταντίνο, αφού την λατρεύει και αυτή καταφέρνει πάντα να τον τουμπάρει. Θέλει να γίνει πιλότος της πολιτικής αεροπορίας, αλλά η μητέρα του διαφωνεί, γιατί φοβάται για τη ζωή του.

ΚΙΚΗ, ΜΑΡΙΛΙΑ ΧΑΡΙΔΗΜΟΥ

Η αστεία νότα της σειράς. Βοηθός της Μαρίνας. Πρόσχαρη, φίλη της Έλλης που δεν συμπαθεί την Κάτια, γιατί τη θεωρεί χειριστική. Η αντιπάθεια είναι αμοιβαία και η Κάτια προσπαθεί να τη διαβάλλει στην Έλλη αλλά μάταια. Γι΄ αυτήν είναι η μεγάλη αδερφή, που δεν είχε ποτέ. Μια κοπέλα έξω καρδιά με πολύ χιούμορ. Αγνοεί τα πάντα για το δυστύχημα κι όταν το μαθαίνει, προσπαθεί να πείσει την φίλη της να πει την αλήθεια. Είναι η χαρά της ζωής και πάντα αισιόδοξη, παρά τις δυσκολίες της.

ΖΩΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ

Είναι η μητέρα της Κατερίνας, της κοπέλας του Μάρκου, που χάθηκε στο δυστύχημα. Επειδή την απέκτησε σε μεγάλη ηλικία ο πόνος της είναι δυσβάσταχτος. Αποφασισμένη να βρει τον υπεύθυνο και να αποδοθεί δικαιοσύνη, έρχεται στην Κύπρο με τον Μάρκο, που την παρουσιάζει ως μητέρα του. Η ανάγκη της για εκδίκηση, κάποια στιγμή γίνεται εμμονή και όταν δει πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος να δικαιωθεί, αποφασίζει να στραφεί στην αυτοδικία.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΠΑΝΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

Λέκτορας στο πανεπιστήμιο, τα φτιάχνει με την Κάτια, που τον πολιορκεί επίμονα. Παντρεμένος με τη Νάντια, μια πλούσια γυναικολόγο. Παρ΄ όλο που αγαπάει πολύ τη γυναίκα του, παρασύρεται απ΄ τη σχέση του με την Κάτια και παθιάζεται μαζί της. Αυτό θα είναι το ξεκίνημα, μιας επικίνδυνης ιστορίας για όλους λόγω της εμμονής του.

ΔΑΜΙΑΝΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗΣ

Ένας ωραίος, επιβλητικός άντρας, με χάρη στο λόγο και μαγνητισμό. Μοιάζει με τον Αντρέα αλλά έχει μια υπόγεια ευαισθησία λόγω του τραύματος που πέρασε σαν παιδί.

ΑΣΠΑ, ΜΕΛΑΝΗ ΣΤΕΛΙΟΥ

Χαρισματική και πανέξυπνη, με οργανωμένη σκέψη. Η Άσπα έχει μια δική της φιλοσοφία ζωής, και την ακολουθεί κατά γράμμα. Στον βωμό του δικού της «σωστού» δεν διστάζει να θυσιάσει τίποτα και κανέναν.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΡΙΣΣΗΣ

Ο μυστηριώδης άντρας στον οποίο η Έλλη αφηγείται όλη την ιστορία. Ο άντρας αυτός είναι ψυχίατρος; Ανακριτής; Αστυνομικός; Η απάντηση θα σχηματιστεί σιγά σιγά μέσα στην αφήγηση.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΖΑΜΠΑΚΑΣ

Είναι ο πρώην σύντροφος της Έλλης. Όταν ξεκινάει η σειρά έχει μετακομίσει στο Ντουμπάι, αλλά θα επιστρέψει για να την διεκδικήσει. Είναι φίλος με τον Αλέξη, ήρεμο και γλυκό παιδί που αγαπάει πραγματικά την Έλλη και αγνοεί την αλήθεια πίσω από την απότομη αλλαγή της μετά το ατύχημα στην Ρόδο.