«Για τα παιδιά του Δημοτικού δεν έχουμε ακόμη αδειοδότηση για εμβολιασμό. Το περιμένουμε τέλος του χρόνου», επεσήμανε ο καθηγητής Φαρμακολογίας Αχιλλέας Γραβάνης.

Ερωτηθείς για το αν πρέπει να γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο στα παιδιά, είπε πως «αν δούμε τους επόμενους μήνες ότι το πρόβλημα του εμβολιασμού δεν προχωράει όπως ξεκίνησε, θα πρέπει η Πολιτεία να σκεφτεί πώς θα προχωρήσει».
Να γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο για τα παιδιά;

Οπως εξέφρασε ο κ. Γραβάνης μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ, «για τα μεγαλύτερα παιδιά, άνω των 12 ετών που έχουμε σαφή στοιχεία ότι είναι ασφαλές το εμβόλιο και προστατεύει, νομίζω πως θα πρέπει η Πολιτεία ανάλογα με τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν Οκτώβριο-Νοέμβριο να σκεφτεί σοβαρά» τι θα γίνει με τον εμβολιασμό των παιδιών και την υποχρεωτικότητα.

Μάλιστα, επανέλαβε πως «έχω ήδη τονίσει με την αρθρογραφία μου, πρέπει να είναι υποχρεωτικός πρώτα από όλα, σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ιδιαίτερα στους επαγγελματίες. Ποιους; Εκπαιδευτικούς, οδηγούς ταξί, οδηγούς λεωφορείων, οδηγούς τρένων», εκφράζοντας πως τα παιδιά να είναι τελευταία στην υποχρεωτικότητα ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.