Έχουν αγανακτήσει στην εστίαση και υπάρχουν αρκετές πιέσεις από τους επαγγελματίες του κλάδου για να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, κλείνοντας ακόμα και τα μαγαζιά τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας, τονίζοντας ότι η κατάσταση για αυτούς δεν πάει άλλο.

Όπως υποστηρίζουν η δουλειά στα μαγαζιά της Πάτρας έχει πέσει αισθητά, τα περισσότερα από αυτά έχουν κίνηση μια με δύο φορές την εβδομάδα και τις υπόλοιπες κυνηγούν τις… μύγες.

Το κακό «έδεσε» με το μίνι λοκντάουν που έγινε για δύο εβδομάδες στην Πάτρα που ήρθε σε ένα κομβικό χρονικό διάστημα για τα μαγαζιά τους και την χειμερινή σεζόν που έπεται. Όμως αυτό από μόνο του δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτά που έρχονται.

Το "μπλόκο" στους εμβολιασμένους για τους κλειστούς χώρους και τα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται θα κόψουν ακόμα περισσότερο την πελατεία τους, όταν πέσει η θερμοκρασία και παύσει η ζέστη.

Πόσο μάλλον από την στιγμή που οι εμβολιασμοί δεν αυξάνονται στην Πάτρα και στην Αχαΐα και οι μη εμβολιασμένοι παραμένουν περισσότεροι από τους εμβολιασμένους. Όμως μαζί με το μπλόκο και τα μέτρα προστασίας, έρχεται και ένα ακόμα βάσανο για τους επαγγελματίες που έχει να κάνει με το κύμα ακρίβειας.

Ο καφές στο πλαστικό για πολλά καταστήματα που δίνουν take away ανέβηκε από 1,5 στα 2 ευρώ με τους επαγγελματίες και τους υπαλλήλους, να προσπαθούν να εξηγήσουν στους πελάτες τους ότι δεν μπορούν άλλο να απορροφήσουν αυτές τις αυξήσεις.  

Αντίστοιχες αυξήσεις αναμένεται να υπάρξουν και σε άλλα είδη που σχετίζονται με την εστίαση. Η ακρίβεια στις τιμές των μαγαζιών που έχει να κάνει με την αύξηση των πρώτων υλών των προϊόντων τους, αναμένεται, σύμφωνα με τους επαγγελματίες, να απομακρύνει και άλλο τον κόσμο από τα καταστήματα του κλάδου, μειώνοντας ακόμα περισσότερο την πελατεία τους.

Για όλα τα παραπάνω αρκετοί επαγγελματίες πιέζουν τους συνδικαλιστικούς τους φορείς για δυναμικές κινητοποιήσεις. Άλλοι τονίζουν ότι το να κλείσουν τα μαγαζιά τους δεν είναι λύση. Όμως βλέπουν ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση για τα μέτρα που έχουν ζητήσει από το κράτος για την στήριξη της εστίασης, με βάση τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και όχι με αυτές της καραντίνας. Όπως και να έχει κλάδος «βράζει»…