Κάνοντας μια βόλτα στην Πάτρα μπορεί εύκολα να συναντήσει κανείς δεκάδες εικόνες που δυσκολεύουν τη ζωή των πολιτών και που δημιουργούν άσχημες εντυπώσεις για τον πολιτισμό και την ποιότητα αυτής της πόλης.

Ένα από αυτά είναι σίγουρα και οι στάσεις των λεωφορείων στην Πάτρα οι οποίες από εκεί που κανονικά θα έπρεπε να είχαν μπει στην σύγχρονη τεχνολογία και στην έξυπνη αστική κινητικότητα, είναι λειψές, μισές και σε μεγάλο βαθμό άχρηστες για την προστασία των επιβατών.

Οι φωτογραφίες του Οδυσσέα Ξεριζωτή από δύο στάσεις και μόνο της Πάτρας είναι χαρακτηριστικές. Ο ίδιος τις ονομάζει «Στάσεις για δυσφήμηση». Γράφει συγκεκριμένα:

«Η απόλυτη δυσφήμηση είναι αρκετές στάσεις λεωφορείων στην Πάτρα. Σπασμένες και κατεστραμμένες, που δεν παρέχουν καμία προστασία στον επιβάτη που περιμένει.

Αναγκαία όσο ποτέ η βιώσιμη κινητικότητα ορίζεται ως η βιώσιμη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον. Η βιωσιμότητα έχει τρεις βασικές συνιστώσες: την περιβαλλοντική, την κοινωνική και την οικονομική».