Χωρίς κανένα δισταγμό εισήλθε στο εξωκλήσι που βρίσκεται παραπλεύρως του κεντρικού Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Πατρών και αφού κατέστρεψε την κάμερα που υπήρχε στο εσωτερικό του, ώστε να μην υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για την ταυτότητα και τη δράση του, άρπαξε την εικόνα και τράπηκε σε φυγή.

Ο 47χρονος ιερόσυλος λογάριαζε όμως χωρίς τον ξενοδόχο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», τόσο τα χαρακτηριστικά του όσο και οι κινήσεις του κατεγράφησαν από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων καταστημάτων, που τον «πρόδωσαν».

Από την ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, ταυτοποίησαν τα στοιχεία του, τον αναζήτησαν και τελικώς το πρωί της Πέμπτης τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν στο σπίτι του.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί. Τη Δευτέρα θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή, προκειμένου να δώσει απαντήσεις για την πράξη του.

Η εικόνα του Αγίου Νικολάου η αξία της οποίας κατά πληροφορίες ανέρχεται περίπου στα 600 ευρώ, βρέθηκε στην κατοχή του κατασχέθηκε και παραδόθηκε, από τους αστυνομικούς στον προϊστάμενο του ναού, αρχιμανδρίτη π. Ιερόθεο Ανδρουτσόπουλο.

«Είμαστε χαρούμενοι που ο Άγιος Νικόλαος, δεν επέτρεψε να κλαπεί η εικόνα και φρόντισε να επιστρέψει στη θέση της», δήλωσε στην «Π» συγκινημένος και ανακουφισμένος από την αίσια έκβαση της υπόθεσης, ο π. Ιερόθεος. Τις ημέρες «απουσίας» του Αγίου, από το ξωκκλήσι στο ειδικό πλαίσιο που υπάρχει στο χώρο, τοποθετήθηκε εικόνα του χωρίς να φέρει κορνίζα.