39 νέα επενδυτικά σχέδια περιλαμβάνει το πρόγραμμα που υπέγραψε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο και στο καθεστώς «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων».

Έξι από αυτά τα σχέδια, αφορούν την ίδρυση νέων ξενοδοχειακών μονάδων στην Αχαΐα, γεγονός που αποδεικνύει ότι παρά την κρίση που βιώνει ο τουρισμός εξαιτίας της πανδημίας, οι επενδυτές επιμένουν και έχουν όρμα για την περιοχή, αλλά και για τον κλάδου, πιστεύοντας στην τουριστική ανάπτυξη του νομού.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η Πάτρα δεν έχει μείνει εκτός από το πλαίσιο αυτό αφού οι τέσσερις από αυτές τις ξενοδοχειακές μονάδες θα δημιουργηθούν στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Οι επενδύσεις αυτές, αρκετών χιλιάδων ευρώ η κάθε μία, αναμένεται  να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τον ξενοδοχειακό στόλο της Πάτρας, με πολύ περισσότερες κλίνες και δωμάτια.

Ταυτόχρονα θα προσφέρουν δεκάδες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας την απασχόληση και ενισχύοντας το τουριστικό προϊόν στην κατεύθυνση της ποιότητας των υπηρεσιών, κάτι που θα φέρει τουρίστες υψηλότερων εισοδηματικών κριτηρίων.

Εκτός των τεσσάρων νέων ξενοδοχειακών μονάδων στην Πάτρα, οι άλλες δύο αφορούν την ίδρυση μιας νέας ξενοδοχειακής μονάδας στην Αιγιάλεια και μιας ακόμα στη Καλάβρυτα που θα στεγαστεί σε γνωστό διατηρητέο κτίριο της εκεί πόλης.

Θυμίζουμε ότι στην Πάτρα ήδη έχουν ξεκινήσει την λειτουργία τους τουλάχιστον τρεις νέες ξενοδοχειακές μονάδες ,όπως αυτή του νεοκλασικού κτιρίου στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, αλλά και αυτή του μεγάλου ξενοδοχειακού ομίλου, κοντά στην Μαρίνα, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να ολοκληρωθούν κάποιες ακόμα επενδύσεις σε μικρά ξενοδοχεία στο κέντρο και στην άνω πόλη.

Παράλληλα έχει εξαγοραστεί ένα μεγάλο ξενοδοχείο από τον Αθανάσιο Στεφανόπουλου που μετέτρεψε το «Patras Palace» σε «My Way» ενώ ο ίδιος επιχειρηματίας αναμένεται να προχωρήσει και στην αγορά μιας ακόμα μονάδας που βρίσκεται στην βόρεια πλευρά της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Όσο για το Αίγιο εκεί ετοιμάζονται δυο πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες από γνωστές επιχειρηματικές οικογένειες της περιοχής, σε κομβικά σημεία της πόλης.