Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον 6χρονο, Φώτη, που τραυματίστηκε στο κεφάλι από καρτ, κατά την διάρκεια αγώνων του 13ου Pick Patras.

Αυτή  την στιγμή βρίσκεται στην ΜΕΘ Παίδων διασωληνωμένο και με μηχανικό αερισμό έχοντας  βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η πρώτη αξονική πάντως  έδειξε ότι δεν υπάρχει εγκεφαλική αιμορραγία.  Οι γιατροί το υπέβαλαν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και τα ευρήματα των αξονικών έδειξαν ότι δεν έχει υποστεί τραύμα που χρειάζεται χειρουργική επέμβαση.

Θα παραμείνει διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας Παίδων του ΠΓΝΠ.

Η ειδική ομάδα των ιατρών που το παρακολουθεί χρειάζεται 48ωρες ώστε με βεβαιότητα να πει ότι έχει ξεπεραστεί ο κίνδυνος.

Όλα έγιναν λίγο πριν τις 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου, επί της οδού Μαιζώνος, καρτ κατέληξε στα κάγκελα τραυματίζοντας βαριά ένα αγοράκι μόλις 6 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες δυο καρτ συγκρούστηκαν με συνέπεια το ένα να εκτιναχθεί στον αέρα και να προσγειωθεί στα κάγκελα, όπου εκεί βρισκόταν ο 6χρονος.

Το παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι. Άμεσα στο σημείο βρέθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με γιατρό και διακόμισαν τον ανήλικο στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων.

Οι γιατροί διασωλήνωσαν τον 6χρονο και κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στην ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.