Σήμερα, 18 Σεπτεμβρίου, συμπληρώνονται οκτώ χρόνια από την ημέρα που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά.

Ξεκίνησε πριν λίγο στην πλατεία Αγίας Σοφίας, στη συμβολή με την οδό Κορίνθου η συγκέντρωση των ατόμων που θα συμμετέχουν στην απογευματινή κινητοποίηση με αφορμή την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Τις δράσεις καλεί η «Ανοιχτή συνέλευση για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα» η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής πριν 8 χρόνια στο Κερατσίνι

Εν μέσω πανδημίας και οξυμένης υγειονομικής και κοινωνικής κρίσης, την ώρα που η εγκληματική κρατική διαχείριση δημιουργεί χιλιάδες νεκρούς και μεταβιβάζει την ευθύνη στην κοινωνική βάση, ενώ η κρατική καταστολή και οι απαγορεύσεις έχουν διαμορφώσει ένα ασφυκτικό πεδίο ώστε να επικυρωθούν τα πιο σκληρά αντικοινωνικά μέτρα των τελευταίων δεκαετιών σε όλο το φάσμα της καθημερινότητας, οι φασίστες επιχειρούν να σηκώσουν κεφάλι ξανά. Συγκροτούν αντιδραστικά μέτωπα συνωμοσιολογικών και σκοταδιστικών αντιλήψεων στρέφοντας την κοινωνική οργή σε παραπλανητικούς και επικίνδυνους δρόμους που ουδεμία σχέση έχουν με τις κοινωνικές ανάγκες και τα προτάγματα των ταξικών και κοινωνικών κινημάτων. Ταυτόχρονα, οργανώνονται για να λειτουργήσουν ξανά ως εφεδρεία της κρατικής καταστολής σε μια περίοδο που η γενίκευση της επίθεσης στην κοινωνική βάση και η επέλαση της κρατικής θανατοπολιτικής αναμένεται να οξύνει τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις.