Η Ελληνική κυβέρνηση διεκδικεί πακέτο στήριξης από την Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τις αυξήσεις στην ενέργεια, όπως αποκάλυψε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Aνάπτυξης τόνισε ότι αυτό ήταν ένα από τα σημεία στα οποία συμφώνησαν οι 9 ηγέτες του ευρωπαϊκού Νότου που συμμετείχαν στη σύνοδο που διεξήχθη στην Αθήνα. Όλοι τους κάλεσαν τις Βρυξέλες να πάρουν μέτρα για τις αυξήσεις στην ενέργεια.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, εξήγησε ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε επιδοτήσεις στην ενέργεια για το επόμενο τρίμηνο μέχρι το τέλος της χρονιάς, επειδή τότε λήγει το οικονομικό έτος. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι θα μέτρο θα συνεχιστεί εάν συνεχιστούν οι διεθνείς αυξήσεις.

Η κυβέρνηση θα στηρίξει όσους το χρειάζονται

Στη συνέχεια ο υπουργός μίλησε για την επιστρεπτέα προκαταβολή και επισήμανε ότι οι επιχειρηματίες που έχουν μείωση τζίρου από το 2019 στο 2020 άνω του 75% θα επιστρέψουν μόνο το 25% των χρημάτων που έχουν λάβει. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη το μέτρο της επιστρεπτέας είναι το πιο μεγάλο που έχει πάρει η κυβέρνηση για την στήριξη των επιχειρήσεων.

Ο Άγωνις Γεωργάδης υπογράμμισε ότι κάθε αναβάθμιση της Ελληνικής οικονομίας μας φέρνει ακόμα πιο μακριά από τα μνημόνια καθώς μπορούμε να δανειστούμε μόνοι μας από τις αγορές. Επίσης φάνηκε αισιόδοξος για την οικονομία, αναφέροντας ως παράδειγμα την αύξηση του τζίρου στην εστίαση με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει κανέναν μόνο του. Πρόσθεσε ότι η οικονομία πηγαίνει καλά και θα υπάρχουν χρήματα να δοθούν όπου και αν χρειαστεί.