Ανακοινώσεις όσον αφορά την τρίτη δόση του εμβολίου σε περισσότερες ηλικιακές ομάδες θα γίνουν την προσεχή Δευτέρα (20/9), όπως δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να εμβολιαστούν όλο και περισσότεροι πολίτες. Το εμβόλιο πρέπει να το κάνει κάποιος για να προστατευτεί ο ίδιος, τα πρόσωπα που αγαπάει και να χτιστεί το τείχος ανοσίας», είπε σημείωσε μιλώντας Παραπολιτικά FM ο κ. Θεμιστοκλέους.

Όπως γνωστοποίησε την ερχόμενη Δευτέρα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα ανακοινώσει την χορήγηση της τρίτης δόσης στους άνω των 60 και στους υγειονομικούς. Ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας πρόσθεσε ότι η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να εμβολιαστούν όλο και περισσότεροι πολίτες λέγοντας ότι οι αρνητές δεν θα πειστούν να κάνουν το εμβόλιο.

Την εξέλιξη αυτή είχε προαναγγείλει προ ημερών και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Τρίτη δόση για 285.000 ανοσοκατεσταλμένους

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει δώσει το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό με την τρίτη, αναμνηστική δόση με το εμβόλιο κατά της Covid-19 σε ειδικές ομάδες του πληθυσμού που βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο, καθώς δεν οικοδομούν εύκολα ανοσία και ενδέχεται να έχουν υποστεί απώλεια του τίτλου αντισωμάτων.

Όπως έχει γίνει γνωστό, πρόκειται για 285.000 ανοσοκατεσταλμένους, οι οποίοι θα είναι οι πρώτοι που θα λάβουν την τρίτη δόση.