Σε «γκέτο» έχει μετατραπεί το τελευταίο εξάμηνο η πλατεία Αρόης, με τους διαπληκτισμούς μεταξύ ατόμων να είναι συνεχείς και τους κατοίκους της περιοχής να έχουν σηκώσει «λευκή» σημαία με όλες τις καταστάσεις που αντικρίζουν.

Το αιματηρό επεισόδιο που έγινε με έναν 15χρονο να τραυματίζεται από μαχαίρι που έβγαλε ένας ενήλικας, στέλνοντας τον στο νοσοκομείο, είναι μόνο η κορυφή μιας σειράς περιστατικών που έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες στην άλλοτε φιλήσυχη πλατεία, με το πράσινο και τα δέντρα. 

Οι διαπληκτισμοί μεταξύ ατόμων είναι πλέον ένα καθημερινό φαινόμενο και όσοι γνωρίζουν τι ακριβώς γίνεται και τις καταστάσεις που επικρατούν στην πλατεία, μιλούν για την μετατροπή της σε μία μορφή γκέτου, στο οποίο θα έχουν την δυνατότητα να πηγαίνουν συγκεκριμένα άτομα που έχουν πρόσβαση σε αυτούς που θέλουν για τους δικούς τους λόγους να ελέγχουν τον χώρο.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής η πλατεία τους τείνει να μετατραπεί σε ένα άβατο για χρήστες ναρκωτικών και εμπόρων, όπου εκεί μπορούν να κάνουν άνετα τις συναλλαγές τους, αλλά και αρκετές φορές χρήση.

Η αιτία της συμπλοκής

Αυτή φέρεται να είναι και η αιτία του αιματηρού επεισοδίου που έγινε κατά του 15χρονου.

Ενήλικες που συχνάζουν το τελευταίο διάστημα στην πλατεία πλησίασαν τον 15χρονο και την παρέα του, λέγοντας τους να φύγουν από εκεί γιατί ο χώρος είναι δικός τους.

Ο 15χρονος αντέδρασε, ακολούθησε συμπλοκή και στη συνέχεια βγήκε μαχαίρι. Το παιδί που μαζί με την παρέα του θέλησε απλά να καθίσει στην πλατεία της γειτονιάς του, ήταν τυχερό μέσα στην ατυχία του και ευτυχώς θα γίνει καλά.

Τους κοιτούν με μισό μάτι!

Όμως οι καταστάσεις αυτές στην πλατεία της Αρόης προφανώς και θα συνεχιστούν.

Όπως λένε κάτοικοι της περιοχής δεν είναι η πρώτη φορά που άτομα τα οποία δεν έχουν σχέση με τη γειτονιά (ή τουλάχιστον η πλειοψηφία από αυτούς), όχι μόνο έχουν κάνει στέκι την πλατεία τους, αλλά δείχνουν ότι δεν θέλουν άλλους να κάθονται σε αυτή ή να έχουν επαφή μαζί τους. Οι λόγοι είναι προφανείς.

Η αστυνομία "ελέγχει"

Σύμφωνα με τους κατοίκους της Αρόης η αστυνομία γνωρίζει καλά τι συμβαίνει στην συγκεκριμένη πλατεία που τείνει να εξελιχθεί στην… πλατεία Όλγας των εκεί συνοικιών.

Όμως δεν έχει παρέμβει, προκειμένου να ελέγχει με αυτόν τον τρόπο την κατάσταση στο θέμα της διακίνησης ουσιών, μια τακτική που ακολουθεί και στην περίπτωση της πλατείας Όλγας. Άλλο όμως αυτό και άλλο να πέφτουν μαχαιριές σε ανηλίκους. Κάτι πρέπει άμεσα να γίνει αφού όπως λένε οι κάτοικοι η κατάσταση ήδη έχει εκτροχιαστεί.