Τα deals και οι συναλλαγές παράνομων ουσιών καλά κρατούν στην περιοχή της Παραλίας Πατρών, με τα "βαποράκια" και τους τοξικομανείς να προχωρούν σε ανταλλαγές, σε δημόσια θέα και όλη την περιοχή να γνωρίζει καλά το "παιχνίδι" που γίνεται.

Ασφαλώς τέτοιου είδους συναλλαγές δεν γίνονται μόνο στην Παραλία Πατρών, αλλά και σε αρκετές ακόμα συνοικίες της πόλης, όμως, στην Παραλία, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, έχουν χαθεί ακόμα και τα προσχήματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες το "πράγμα" επαναλαμβάνεται πλέον τόσο συχνά που ακόμα και οι θαμώνες των γύρω καφετεριών και των καταστημάτων στην περιοχή, γνωρίζουν όχι μόνο τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών, αλλά ακόμα και τα οχήματα με τα οποία κυκλοφορούν.

Για παράδειγμα τις προάλλες ένα μαύρο αυτοκίνητο περνούσε από στενό σοκάκι της περιοχής, με ιλιγγιώδη ταχύτητα, παρόλο που είναι γνωστό ότι από το συγκεκριμένο δρομάκι κυκλοφορούν πεζοί, μεταξύ αυτών παιδιά και μαθητές.

Το μαύρο αυτοκίνητο ξαφνικά σταμάτησε μπροστά σε έναν πεζό που κρατούσε ένα κράνος μηχανής, κάτι φάνηκε να είπε με το άτομο που οδηγούσε, «αλλάξαν χέρια» σε χρόνο «αστραπή» και το όχημα εξαφανίστηκε, με τον άνδρα με το κράνος να προχωράει και να φεύγει και αυτός σαν "κύριος".

Όλα «κυριλέ»! Η… ξαφνική αυτή συνάντηση έγινε απόγευμα, σε μία ώρα που η συνοικία και ειδικότερα το δρομάκι αυτό είχε αρκετό κόσμο. Δεν ήταν όμως η μοναδική παρόμοια συνάντηση που έχει γίνει στη συγκεκριμένη γειτονιά. 

"Ρουτίνα" το φαινόμενο

Τα ραντεβού μεταξύ "ντίλερ" και "πελατών" γίνονται σε καθημερινή βάση, με τους κατοίκους της περιοχής να αναφέρονται σε συγκεκριμένα άτομα που έχουν κάνει την διακίνηση ουσιών ολόκληρη επιχείρηση, έχοντας «πελατολόγιο» από όλη την Πάτρα.

Άτομα που ασφαλώς γνωρίζει η αστυνομία - την έχουν απασχολήσει άλλωστε και στο παρελθόν – όπως γνωρίζει και το τι ακριβώς γίνεται. Όμως μέχρι ώρας δεν έχει παρέμβει. Προφανώς ακολουθεί την γνωστή τακτική της ανοχής.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι από αυτούς που ζουν στη συγκεκριμένη γειτονιά που φοβούνται για τα παιδιά τους, αλλά και που δεν ανέχονται να εθελοτυφλούν και να κάνουν τα στραβά μάτια για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. 

Ένα ζήτημα που έχει ταλαιπωρήσει τόσες οικογένειες και τόσους νέους και το οποίο συμβαίνει κάτω από τα σπίτια τους σχεδόν. Με την ανοχή της αστυνομίας και κατ' επέκταση της πολιτείας.