Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών,  ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε ως ιδιοκτήτης, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εξυπηρετώντας επτά πελάτες, παραβιάζοντας το ωράριο λειτουργίας, ενώ παράλληλα από τον έλεγχο των εγγράφων προέκυψε ότι στερούταν άδειας λειτουργίας του καταστήματος.

Σε βάρος του συλληφθέντα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.000 ευρώ και 7ημερη αναστολή λειτουργίας του καταστήματος, ενώ παράλληλα στους πελάτες βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ στον καθένα, για περιορισμό κίνησης.

Ακόμη, συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε περιοχής της Ηλείας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων  της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, μια ημεδαπή γυναίκα, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε ως προσωρινά υπεύθυνη οίκο ανοχής, αναπαράγοντας μουσική, ενώ είχε  επιτρέψει την είσοδο σε δύο άτομα, τα οποία δεν διέθεταν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και δεν είχαν προβεί στη διενέργεια έλεγχου ανίχνευσης κορωνοϊού.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι η συλληφθείσα απασχολούσε με φυσική παρουσία, αλλοδαπή γυναίκα, η οποία επίσης δεν διέθετε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και δεν είχε προβεί στη διενέργεια έλεγχου ανίχνευσης κορωνοϊού.

Σε βάρος της επιχείρησης επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.000 ευρώ και 7ημερη αναστολή λειτουργίας, ενώ παράλληλα στους πελάτες και στην υπάλληλο βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ στον καθένα για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.