Στο θέμα με την ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη καθώς και στην πρώτη δημοσκόπηση μετά τη ΔΕΘ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Για το ζήτημα με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο και την εισαγγελική έρευνα που ξεκινά, ο κ. Πέτσας, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», είπε πως «ήταν ένα ζήτημα λάθος, το αναγνώρισε κι ο ίδιος. Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατίας μας».

Οπως σημείωσε, «η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της και αν χρειαστεί να φτάσει και σε επόμενο στάδιο, θα το δούμε. Η Κοινοβουλευτική μας Δημοκρατίας έχει διάφορα επίπεδα ελέγχου για όλους, συμπεριλαμβανομένων και των βουλευτών».

Ερωτηθείς για την πρώτη δημοσκόπηση μετά τη ΔΕΘ, ο κ. Πέτσας τόνισε το εξής: «Και αυτή η δημοσκόπηση αποδεικνύει κάτι πρωτοφανές για τη μεταπολιτευτική πολιτική ιστορία της χώρας μας, ότι δύο και πλέον χρόνια μετά τη διακυβέρνηση, η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει τόσο μεγάλη απόσταση από την αξιωματική αντιπολίτευση και ο πρωθυπουργός συνεχίζει να απολαμβάνει τόσο μεγάλης εμπιστοσύνης».

Μάλιστα, αναγνώρισε ότι «υπάρχουν κάποιες γρατζουνιές μετά το πολύ έντονο καλοκαίρι και κυρίως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. Η ΔΕΘ, όπως κάθε χρόνο, είναι ευκαιρία για να αναπτύξει ο πρωθυπουργός τις σκέψεις του για το οικονομικο σκέλος του προγράμματός του».

Επιπλέον, τόνισε πως οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, χρειάζονται χρόνο για να αφομοιωθούν από τους πολίτες και να γίνουν ορατές στην καθημερινότητα τους και απαντώντας σε ερώτημα για την ανάπτυξη που αναθεωρήθηκε προς τα πάνω από την ΕΛΣΤΑΤ και αν και πώς περνάει στην καθημερινότητα των πολιτών, ο κ. Πέτσας είπε πως αυτό γίνεται μέσω της μείωσης των φόρων, όπως οι μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Επίσης, «αποτυπώνεται σε κρίσιμους δείκτες όπως αυτός της ανεργίας που τα δυο τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες», σημείωσε, συμπληρώνοντας πως η σημερινή κυβέρνηση έχει προβεί σε εκτεταμένες μειώσεις φόρων στα δύο πρώτα χρόνια τη θητείας της.

Παράλληλα, για την εγκληματικότητα, είπε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αυστηροποιήσει τις ποινές σε μια σειρά αδικημάτων στα οποία συναινεί και η κοινωνία, όπως είναι τα σεξουαλικά εγκλήματα και τα εγκλήματα μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον.

Τέλος, και μεταξύ άλλων, μιλώντας για την εικόνα των σχολείων εν μέσω της πανδημίας, είπε πως ο μέσος όρος των μαθητών ανά τάξη είναι μικρότερος στην Ελλάδα από αυτόν της ΕΕ και συμπλήρωσε πως «δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για να διορθωθούν χρόνια προβλήματα από τη μια στιγμή στην άλλη».