Την προοπτική υιοθέτησης επιπρόσθετων μέτρων στήριξης του λαϊκού εισοδήματος άνοιξε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου υπογράμμισε πως υπάρχει παράθυρο για περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης. Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, εφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των διεθνών οίκων για ανάπτυξη που θα ξεπεράσει το 5,9% θα υπαρξει επιπροσθετως δημοσιονομικός χώρος για κοινωνικό μερισμα.

«Ο διεθνής οικονομικός Τύπος μιλά για οικονομικό θαύμα της Ελλάδας. Τα μέτρα που έλαβε και λαμβάνει η κυβέρνηση έχουν εξαιρετικά θετικό αποτύπωμα. Ξένοι αναλυτές μιλούν για ανάπτυξη κοντά στο 8%. Αν συμβεί αυτό και υπάρξει δημοσιονομικός χώρος θα ληφθούν και περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης των πολιτών» ανέφερε ο κ Γεωργιάδης.

Εις ό,τι αφορά το διεθνές κύμα αυξήσεων ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την κρίση πληθωρισμού με τον τρόπο που αντιμετώπισε και τις κρίσεις του μεταναστευτικού και της πανδημίας.

Ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε πως το κύμα των ανατιμήσεων θα έχει μικρή διάρκεια ενω αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων ο πληθωρισμός θα αρχίσει την πτωτική του πορεία.

Σχετικά με την αγορά ενέργειας, ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε τον λιγνίτη όχι μόνο ως την πιο ρυπογόνα αλλά και την πιο ζημιογόνα πηγή ενέργειας για τη ΔΕΗ ανακοινώνοντας ότι μέχρι το τέλος του χρόνου έρχεται νέο νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, προκειμένου να «κουμπώσουν» άμεσα στο σύστημα οι δεκάδες νέες επενδύσεις και έτσι να πέσουν οι τιμές.

Πηγή: protothema.gr