Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 15/9/2021 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Πατρέων, η συνέντευξη τύπου για το RUN GREECE της Πάτρας, αγώνας που πρόκειται να διεξαχθεί στις 26 Σεπτεμβρίου.  Στο πάνελ συντόνιζε ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου κ. Νίκος Μπαλάσης. Τίμησαν την εκδήλωση παρουσία τους ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Κώστας Πελετίδης  ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος,  ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κ. Τάκης Πετρόπουλος, ο Γ΄ Αντιπρόεδρος  του ΣΕΓΑΣ κ. Παναγιώτης Μελαχρινός, πρόεδρος της Επιτροπής αγώνων εκτός σταδίων, το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ κ. Πέτρος Μαντάς, πρόεδρος της Επιτροπής Υποδομών κι Εξοπλισμού και ο πρωταθλητής Ελλάδας Κ18 και 2ος Βαλκανιονίκης Αλέξανδρος-Διαμαντής  Σκούρτης. Στην συνέντευξη  ήταν και ο πρώην Πρόεδρος  και   Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ κ. Βαγγέλης Τζελάτης ο οποίος παρουσίασε σε ένα όμορφο βίντεο την ιστορική διαδρομή του run Greece της Πάτρας που είχε επιμεληθεί ο ίδιος. 

         Ο κ. Μπαλάσης αφού καλωσόρισε όλους τους προσκεκλημένους, ανέφερε ότι η φετινή διοργάνωση θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη. Στον αγώνα θα υπάρχει μουσική επένδυση από τα τραγούδια του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη, ο οποίος έζησε στα νεανικά του χρόνια στην Πάτρα και υπήρξε αθλητής και του άλματος εις μήκος και της κολύμβησης. Το «Run Greece» επισήμανε αποτελεί την αφετηρία για την επανέναρξη των αγώνων του δρομικού κινήματος στην χώρα μας και δίνει πολλές ελπίδες στην 8η χρονιά της διεξαγωγής του, έστω και με περιορισμούς εξαιτίας της πανδημίας. Ευχαρίστησε τους συνεργάτες αυτού του αγώνα (Περιφέρεια και Δήμο) εστιάζοντας στην πολύ καλή συνεργασία σε ζητήματα που αφορούν τις δράσεις της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ.

      Στη συνέχεια έλαβαν το λόγο οι επίσημοι προσκεκλημένοι της ΕΑΣ 

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ: «Είναι μια γιορτή για το δρομικό κίνημα που κρατάει ήδη 8 χρόνια και αναπτύσσει τον μαζικό αθλητισμό. Ο αγώνας περνάει ωραία μηνύματα και βοηθάει τους νέους στο να τους γίνει συνήθεια η άθληση. Σαν Δήμος το θέλουμε και το στηρίζουμε. Άλλωστε, δίνουμε έμφαση στον αθλητισμό και στις αθλητικές μας εγκαταστάσεις, τις οποίες φροντίζουμε να τις λειτουργούμε σε υψηλό επίπεδο. Χαιρόμαστε, παράλληλα, για την εξαιρετική μας συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ. Ευτυχώς η πόλη μας έχει πολλούς ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν τέτοιους αγώνες. Η φετινή διοργάνωση γίνεται σε δύσκολες συνθήκες, εξαιτίας της πανδημίας και με ιδιαίτερο τρόπο, όμως και πάλι μπορούμε να τα καταφέρουμε, στέλνοντας μήνυμα ότι μπορούμε να βγούμε από το σπίτι, να περπατήσουμε και να τρέξουμε με σωστό τρόπο, χωρίς πρόβλημα και με ασφάλεια. Η πόλη μας είναι χαρούμενη για την σπουδαία αθλητική γιορτή που έρχεται».

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΠΟΝΑΝΟΣ: «Βρισκόμαστε στην Περιφέρεια που γεννήθηκε ο Ολυμπισμός. Είναι αυτονόητη ενέργεια, λοιπόν, η συμμετοχή της Περιφέρειας στο μεγάλο δρομικό ιβέντ του ΣΕΓΑΣ και μεταφέρω και τους σχετικούς χαιρετισμούς από τον Περιφερειάρχη μας, Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Δημήτρη Νικολακόπουλο. Είναι αυτονόητη η συνεργασία με τον Δήμο και τον ΣΕΓΑΣ. Το «Run Greece», μας έλειψε την προηγούμενη χρονιά.. Το να τρέξουμε είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας για την υγεία μας, για την καρδιά μας, για να έχουμε ισχυρό ανοσοποιητικό, για να ενισχύσουμε τα οστά μας, για να μειώσουμε το σωματικό μας λίπος, για να παρατείνουμε το γήρας. Είναι μια διοργάνωση που θα μας δώσει υγεία, κοινωνικοποίηση, αλλά και θα βοηθήσει στην ενίσχυση του τουρισμού. Είναι μια εξωστρεφής δράση. Το τρέξιμο προσφέρει ζωή. Σαν Περιφέρεια δεσμευόμαστε ότι κάθε χρόνο θα είμαστε μαζί».

Μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου ο κ. Μπονάνος εκδήλωσε επιθυμία να πάρει μέρος στον αγώνα και συμπλήρωσε την ηλεκτρονική φόρμα για τη συμμετοχή τη δική του και της συζύγου του.

ΤΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο των έργων υποδομών που χρειάζεται η πόλη, από την πρώτη κιόλας στιγμή ενέταξε υπό την εποπτεία της και δημιούργησε χώρους ασφαλείς για μαζική άθληση. Φτιάχτηκε το Νότιο Πάρκο, στο οποίο θα γίνουν κι άλλες παρεμβάσεις, είναι σε εξέλιξη οι εργασίες στο Έλος της Αγυιάς, εκεί όπου φτιάχνεται η διαδρομή Τσιμιγκάτου με βάση τις τεχνικές προδιαγραφές του ΣΕΓΑΣ, ενώ θα δημιουργηθεί ένας τέτοιος χώρος και στο Ανατολικό Πάρκο για να αποσυμφορηθεί το Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Τέλος, σας αποκαλύπτω ότι είναι έτοιμη και η τεχνική μελέτη για την ανακατασκευή του προπονητηρίου στην περιοχή Λαδόπουλου. Την Παρασκευή στις 12μ. οι εκπρόσωποι του ΣΕΓΑΣ και της ΕΓΟ θα κληθούν για την παρουσίαση της μελέτης που εκπονήθηκε από ειδικό μελετητή και θα μπουν οι τελευταίες πινελιές για το τελικό σχέδιο. Κατόπιν, θα αναζητήσουμε χρηματοδοτικό εργαλείο και θα προχωρήσουμε μπροστά. Παράλληλα, και η αλλαγή ταρτάν στο προπονητήριο στου Λαδόπουλου 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΣ: «Δήλωσε πως είναι πολύ χαρούμενος που είμαι ανάμεσα σε ανθρώπους που αποδεδειγμένα αγαπούν τον κλασικό αθλητισμό και το δρομικό κίνημα. Η Πάτρα αγκαλιάζει κάθε φορά τον ΣΕΓΑΣ και τις διοργανώσεις του, ενώ διοργανώνει και εξαιρετικά Πανελλήνια πρωταθλήματα, οπότε αποτελεί πάντα προτεραιότητα για εμάς χωρίς δεύτερη σκέψη. Το πρώτο τεστ ιβέντ ήταν η επιτυχία του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας. Ήταν μια πρόκληση, που μας φέρνει στο ξέφωτο για να οδηγηθούμε σιγά-σιγά εκεί όπου ήμασταν προ Covid-19. Το «Run Greece» θα διοργανωθεί με νέα δεδομένα λόγω της πανδημίας. Θα υπάρχει ειδική διαδικασία χωροθέτησης των δρομέων, η εκκίνηση θα γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο, ενώ θα μετάσχουν μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες. Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε το επίσημο πρωτόκολλο της χώρας. Είμαστε χαρούμενοι που φορείς και ομάδες αγκαλιάζουν τη διοργάνωση. Ευχαριστούμε πολύ όλου τους εργάτες αυτής της προσπάθειας».

ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΑΣ: Εστίασε  στην πληρότητα και το υψηλό επίπεδο των εγκαταστάσεων του Δήμου Πατρέων, δηλαδή το Παμπελοποννησιακό Στάδιο και το προπονητήριο στίβου στου Λαδόπουλου. «Θα ήθελα είπε πραγματικά να δώσω ολόψυχα τα εύσημα στο Δήμο Πατρέων που διατηρεί τις εγκαταστάσεις αυτές σε τόσο υψηλό επίπεδο. Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, μάλιστα, έχει τη δομή σαν χώρος για να φιλοξενήσει και μεγάλους διεθνείς αγώνες. Βρέθηκα πρόσφατα στην Κένυα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και δεν θα έλεγα ότι το εκεί γήπεδο είναι καλύτερο από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Τέλος, θα ήθελα να επαναλάβω και το ότι ο κεντρικός ΣΕΓΑΣ έχει σαν στρατηγική κατεύθυνση να αναδείξει και τον ρόλο της Αρχαίας Ολυμπίας σε συνεργασία πάντα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ: «Μετά από ένα χρόνο το «Run Greece» επιστρέφει στη ζωή μας και μαζί του επιστρέφουν και το όμορφο κλίμα και το συναίσθημα του «Πάμε να τρέξουμε για να περάσουμε όμορφα». Προσωπικά, δεν το έβλεπα ποτέ σαν αγώνα επίδοσης, αλλά σαν αγώνα χαράς κι ελπίδας. Είναι μια διοργάνωση που κι ένα μικρό παιδί, αλλά κι ένας μεγάλος άνθρωπος μπορούν να συμμετάσχουν. Πάμε, λοιπόν, να τρέξουμε για να περάσουμε όμορφα».