Αρκετά καλά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν για τον εμβολιασμό στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί και που έχει στην διάθεση της η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών, το 66% των σπουδαστών του ακαδημαϊκού ιδρύματος έχει κάνει την πρώτη ή την δεύτερη δόση του εμβολίου.

Αν στο 66% προσθέσουμε το 6% των φοιτητών που έχουν νοσήσει και που κατά συνέπεια δεν μπορούν να μεταδώσουν τον ιό, τότε φτάνουμε στο 72% στην ανοσία της φοιτητικής κοινότητας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Όμως εδώ θα πρέπει να διευκρινίσουμε κάτι. Τα ποσοστά αυτά δεν εμπεριέχουν τους πρωτοετείς φοιτητές, τα παιδιά δηλαδή που θα περάσουν για πρώτη φορά την πύλη του Πανεπιστημίου Πατρών στις αρχές Οκτωβρίου.

Στοιχεία για τους πρωτοετείς δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή διαθέσιμα αφού οι εγγραφές δεν έχουν καν ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της πρυτανείας το ποσοστό των πλήρων εμβολιασμένων φοιτητών (με εξαίρεση πάντα τους πρωτοετείς), υπολογίζεται στο 53%.

Όπως αναφέρει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας (από τους φανατικούς υποστηρικτές του εμβολίου στην ακαδημαϊκή κοινότητα) σε ανάρτηση του, τα ποσοστά των εμβολιασμένων σπουδαστών μπορούν να ανέβουν ακόμα περισσότερο και στόχος είναι να φτάσει το ίδρυμα το 80% στους εμβολιασμούς το επόμενο διάστημα, προασπίζοντας με αυτόν τον τρόπο - εκτός από τη δημόσια υγεία - τη συνέχιση της δια ζώσης εκπαίδευσης την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά. 


90 διοικητικοί υπάλληλοι δεν έχουν απαντήσει

Όμως το μεγάλο ερωτηματικό σχετικά με τους εμβολιασμούς και την ανοσία στην ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Πατρών, έχει να κάνει με τους διοικητικούς υπαλλήλους.

90 εργαζόμενοι δεν έχουν δηλώσει αν έχουν κάνει το εμβόλιο ή όχι και έτσι ο Πρύτανης, με επιστολή του τους καλεί να ξεκαθαρίσουν το όλο θέμα και να δηλώσουν αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι.

Η διαδικασία καταγραφής των εμβολιασμένων ή μη εμβολιασμένων του προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών, έτσι, ξεκίνησε και ήδη εργαζόμενοι του ακαδημαϊκού ιδρύματος έχουν αρχίσει να στέλνουν απαντήσεις πάνω στο όλο ζήτημα.

Ανάλογη διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, όπου η ακαδημαϊκή χρονιά κι τα μαθήματα θα ξεκινήσουν και επίσημα.

Τι γίνεται με τα τρία εμβολιαστικά κέντρα

Πάντως, σε σχετικά με τη δημιουργία των εμβολιαστικών κέντρων που έχει σαν στόχο να δημιουργήσει το Πανεπιστήμιο Πατρών,  στην Πανεπιστημιούπολη, στο Κουκούλι και στο Μεσολόγγι, υπάρχει μία σημαντική καθυστέρηση.

Καθυστέρηση που σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Πατρών, οφείλεται στους κεντρικούς μηχανισμούς των αρμόδιων υπουργείων. Ωστόσο, ελπίδα των ανθρώπων του Πανεπιστημίου είναι μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου να έχει ανοίξει τουλάχιστον το ένα από τα τρία, αυτό στο Ρίο. Όμως είναι ένα ζήτημα που εξαρτάται κυρίως από τις προθέσεις της κυβέρνησης. 

(Ο πίνακας με τους εμβολιασμούς στα Πανεπιστήμια έχει αναρτηθεί από τον πρύτανη στην σελίδα του στο facebook).