Στον… ύπνο πιάστηκαν, δεν ήταν προετοιμασμένοι και η γκρίνια έχει ξεκινήσει στα νοσοκομεία της Πάτρας.

Αυτή είναι η κοινή διαπίστωση των εργαζομένων στα δυο μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης, ανεξάρτητα από το αν συμφωνούν με το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. 

Μπορεί ο αριθμός των υγειονομικών και των εργαζομένων στα νοσοκομεία της Πάτρας που βγήκαν σε αναστολή εργασίας να μειώθηκε, αφού ένα σημαντικό ποσοστό από αυτούς πήγε και έκανε εντέλει το εμβόλιο, επιστρέφοντας έτσι στην θέση του, όμως από την άλλη, τα κενά δεν έχουν καλυφθεί. 

Δεν έχει γίνει ακόμα ούτε μία πρόσληψη από τους συμβασιούχους εκείνους που ήταν «έτοιμοι» για να αναλάβουν τις θέσεις και να καλύψουν τα κενά που θα άφηναν οι ανεμβολίαστοι.

Πότε θα ξεκινήσουν οι προσλήψεις που κανονικά θα έπρεπε να είχαν ήδη αρχίσει; Προφανώς στο υπουργείο περιμένουν να δουν αν ο αριθμός των εργαζομένων που τελικά «υπέκυψε» και έκανε το εμβόλιο, μεγαλώσει μέσα στο επόμενο διάστημα. Κάτι που δεν είναι καθόλου απίθανο.

Όμως από την άλλη η τακτική αυτή φέρνει σε δύσκολη θέση το υπάρχον δυναμικό, τους εργαζόμενους που υπάκουσαν και έκαναν αυτό που έπρεπε, προχωρώντας στον εμβολιασμό τους και οι οποίοι πλέον είναι αναγκασμένοι να κάνουν διπλές βάρδιες, να ξεχάσουν για όλο αυτό το διάστημα το ρεπό τους, ενώ ήδη τους έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν παίρνουν άδειες.

Το όλο θέμα έχει επιβαρύνει την ατμόσφαιρα στις τάξεις των εργαζομένων και είναι λογικό. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας σε αναστολή εργασίας παραμένουν κοντά στους 180 εργαζόμενους από τους 350 που ήταν αρχικά. Στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα είναι κοντά στους 140 που παραμένουν σε αναστολή, μη κάνοντας το εμβόλιο.

"Κενά" και στην καθαριότητα του ΠΓΝΠ

Οι περισσότεροι από αυτούς μπορεί να είναι σε διοικητικά πόστα, αλλά υπάρχει και ένας σημαντικός αριθμός νοσηλευτών.

Αφήστε που μεταξύ της λίστας των ανεμβολίαστων βρίσκονται και τουλάχιστον 8 καθαρίστριες από το νοσοκομείο του Ρίου, οι θέσεις των οποίων παραμένουν κενές, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τις συνέπειες στο νοσηλευτικό ίδρυμα στον τομέα της καθαριότητας.

Όλες αυτές είναι θέσεις που θα πρέπει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να καλυφτούν για τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας των δύο νοσοκομείων, κάτι που ασφαλώς δεν έχει να κάνει μόνο με το πλαίσιο της νοσηλευτικής και της ιατρικής φροντίδας. Μένει να δούμε πότε θα ξεκινήσουν οι προσλήψεις των συμβασιούχων για τα όποια κενά προκάλεσε το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.