Το έργο της διαμόρφωσης τμήματος κοινόχρηστων χώρων του οικισμού Αιγών, από την πλατεία Ι.Ν. Αγίας Τριάδας έως τη Δημοτική Οδό προς το Ιστορικό Μουσείο Αιγών, ξεκινά άμεσα μιας και υπεγράφη το μεσημέρι της Τρίτης η σχετική σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου και του αναδόχου του έργου.

Το έργο εντάσσεται στη γενικότερη ανάπλαση του οικισμού ως αυτοτελές και λειτουργικό και αποσκοπεί στη λειτουργική και αισθητική αποκατάσταση της κεντρικής ενότητας του οικισμού. Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται η διαμόρφωση – ανάπλαση – επίστρωση του οδικού δικτύου της κεντρικής ενότητας του οικισμού των Αιγών από την πλατεία Ι.Ν. Αγ. Τριάδας έως τη Δημοτική οδό προς Ιστορικό Μουσείο (πρώην Δημοτικό Σχολείο), συμπεριλαμβανομένων και κοινοχρήστων χώρων που βρίσκονται στην διαδρομή του.

Στο πλαίσιο της εκτέλεσης του έργου:

  1. Διαμορφώνεται και επιστρώνεται ο δημοτικός δρόμος του οικισμού από την πλατεία του Ι.Ν. Αγ. Τριάδας έως τη Δημοτική οδό που οδηγεί προς το πρώην Δημοτικό σχολείο, νυν Ιστορικό Μουσείο Αιγών.
  2. Ανακατασκευάζεται η κρήνη βόρεια της πλατείας και διαμορφώνεται ο χώρος που την περιβάλλει.
  3. Διαμορφώνεται, καθορίζεται και επιστρώνεται το περιπατητικό μονοπάτι που οδηγεί στο δημοτικό δρόμο προς Ιστορικό Μουσείο Αιγών.
  4. Ανακατασκευάζονται ή επισκευάζονται οι παλαιές περιτοιχίσεις των ιδιοκτησιών, όπου υπάρχουν, στο τμήμα του δρόμου που διαμορφώνεται.
  5. Διαμορφώνονται χώροι σε μικρά πλατώματα του δρόμου και του μονοπατιού.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 137.092,34 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και η προθεσμία 

Αποπεράτωσής του είναι 6 μήνες από την ημερομηνία.