Χωρίς κόσμο έχει απομείνει ο χώρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, στο σημείο που γίνονται τα δωρεάν rapid τεστ, στο κέντρο της Πάτρας.

Από την στιγμή που εφαρμόζονται τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους τα δωρεάν rapid τεστ σταματάνε και ισχύουν μόνο για τους εμβολιασμένους. Οι «ουρές» έτσι με τον κόσμο που ακόμα δεν έχει εμβολιαστεί και επιμένει στο να μην κάνει το εμβόλιο, μετακόμισαν έξω από τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα όπου από το περασμένο Σάββατο και μετά γίνεται ένας χαμός.

Ο κόσμος αυτός περιμένει για αρκετή ώρα να κάνει το rapid τεστ για να μπορέσει έτσι να κυκλοφορήσει και να κάνει τις μετακινήσεις του, τουλάχιστον εκεί που ακόμα μπορεί.

Το παράδοξο είναι ότι αν ακούσει κανείς τα πηγαδάκια που στήνονται στις ουρές αυτές θα διαπιστώσει ότι όχι μόνο δεν έχουν αναστολές για την στάση τους αλλά αντίθετα δείχνουν να έχουν πεισμώσει. «Προτιμώ να αρρωστήσω, παρά να κάνω το εμβόλιο» ήταν η πιο χαρακτηριστική ατάκα που συγκρατήσαμε από τα «πηγαδάκια» αυτά.

Με το εμβόλιο όλα θα ήταν απλά

Κι όμως με το εμβόλιο όλα θα ήταν πιο απλά.

Ούτε αυτή η αναμονή, ούτε τα 10 ευρώ που φεύγουν για το rapid τεστ κάθε φορά, ούτε τα περιοριστικά μέτρα θα ίσχυαν και σε τελική ανάλυση ούτε αυτός ο διαχωρισμός μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων που πλέον είναι ορατός σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας μας, θα υπήρχε.

Κι όλα αυτά γιατί η κυβέρνηση έχει φανερά αποτύχει στο θέμα του εμβολίου στον επικοινωνιακό τομέα. Όσο καλά τα πήγε στο διαχειριστικό κομμάτι, τόσο κακά τα πήγε στο επικοινωνιακό. Άλλωστε, το λένε και τα ποσοστά αυτά.

Ο στόχος της επιτροπής ήταν έως τα τέλη Αυγούστου να είχαμε φτάσει το 80% στους εμβολιασμούς του γενικού πληθυσμού και να είχαμε κτίσει τον τοίχο της ανοσίας. Απέχουμε κατά τουλάχιστον 20 ποσοστιαίες μονάδες από τον στόχο.