«Ντου» της αστυνομίας στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, με τους αστυνομικούς να απομακρύνουν τους σκηνίτες Ρομά.

Η εξόρμηση έγινε το πρωί της Πέμπτης και θα συνεχιστεί όσο χρειαστεί, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε ελέγχους και στη συνέχεια σε απομακρύνσεις των σκηνιτών σε όλο της μήκος της παραλιακής ζώνης της Πάτρας, από το ύψος του Νότιου Πάρκου έως την Πλαζ.

Στόχος είναι να φύγουν οι Ρομά που έχουν προχωρήσει σε κατάληψη των δημόσιων χώρων, έχοντας κάνει αισθητή την παρουσία τους, στο πάρκο απέναντι από τον Άγιο Ανδρέα, στον μόλο της Αγίου Νικολάου, αλλά και στο Καρνάγιο του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς.

Η εξόρμηση αυτή της αστυνομίας γίνεται μετά από τα συνεχόμενα παράπονα δεκάδων Πατρινών για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους δύο μήνες στην παραλιακή ζώνη, με αρκετούς συμπολίτες να φοβούνται να κατέβουν προς τη θάλασσα, καθώς εκτός των άλλων έχουν σημειωθεί και αρκετά κρούσματα παραβατικότητας, επιθέσεων και κλοπών.

Η παρουσία των σκηνιτών Ρομά στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας έχει γίνει σχεδόν μόνιμη κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και ήταν φανερό ότι αν δεν γίνονταν οι απαραίτητες επεμβάσεις από την αστυνομία, δεν θα έφευγαν από τα σημεία που είχαν καταλύσει.